Foto: F64
Latvijas vīru tenisa otrā rakete Mārtiņš Podžus svētdien triumfēja Serbijā notiekošā Suboticas "Futures" vienspēļu turnīrā.

Pasaules ranga 576. pozīcijā esošais Podžus, kurš turnīrā bija izlikts ar pirmo numuru, fināla mačā ar 6-2, 7-6 (8:6) uzveica 17 gadus veco serbu Marko Miladinoviču, kurš ATP rangā atrodas 762. vietā un turnīrā bija izlikts ar septīto numuru.

Par uzvaru finālā Podžus ir nopelnījis 18 ATP vienspēļu ranga punktus.

Podžus šosezon "Futures" turnīra finālā spēlēja arī maijā, taču izšķirošajā mačā cieta neveiksmi sacensībās Polijas pilsētā Vislā.

Karjeras laikā Podžus ir izcīnījis četrus "Futures" sērijas turnīru uzvarētāja titulus, bet pēdējo no tiem, neskaitot uzvaru Serbijā, guva 2015. gadā Turcijā.

Suboticā notiekošajā turnīrā Latvijas tenisists pirmajā kārtā ar 6-1, 6-1 sagrāva čehu Ondržeju Krstevu, kurš atrodams ranga 1201. vietā, otrajā kārtā ar 6-2, 6-1 pārspēja Mateju Sabanovu no Horvātijas, kurš ir planētas 913. rakete, bet ceturtdaļfinālā piektdien ar 1-6, 6-2, 6-2 uzvarēja kvalifikāciju pārvarējušo 17 gadus veco horvātu Duji Ajdukoviču, kurš ir planētas 1159. rakete. Savukārt pusfinālā Podžus ar 6-1, 6-1 sagrāva ranga 1318. raketi Gorazdu Srbljaku no Maķedonijas.

Jau ziņots, ka M.Podžus duetā ar savu brāli Jāni piedalījās arī Suboticas turnīra dubultspēļu sacensības, kur abi apstājās ceturtdaļfinālā.

Pagājušajā nedēļā M.Podžus turpat Serbijā sasniedza pusfinālu Novisadas "Futures" turnīrā, bet dubultspēlēs viņš ar brāli arī zaudēja ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!