Foto: AFP/Scanpix/LETA

Titulētais Šveices tenisists Rodžers Federers sestdien sasniedza sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra – ASV atklātā čempionāta – ceturto kārtu jeb astotdaļfinālu.

Federers, kurš turnīrā izlikts ar otro numuru, trešās kārtas mačā ar 6-4, 6-1, 7-5 pārspēja austrālieti Niku Kiri, kuram ticis 30. numurs.

Nākamajā kārtā pieckārtējais ASV atklātā čempionāta uzvarētājs Federers tiksies ar citu austrālieti Džonu Milmenu, kurš ir planētas 55. numurs.

Savukārt citā spēlē divkārtējais ASV atklātā čempionāta uzvarētājs Novāks Džokovičs no Serbijas, kurš rangā ir sestajā vietā, ar 6-2, 6-3, 6-3 uzveica Rišāru Gaskē no Francijas, kurš ir planētas 25. rakete.

Turnīrs ir beidzies ranga ceturtajam numuram Aleksandram Zverevam no Vācijas, kurš trešās kārtas spēlē ar 7-6 (7:1), 4-6, 1-6, 3-6 piekāpās savam tautietim Filipam Kolšreiberam, kurš ATP rangā ieņem 34. pozīciju.

Jau ziņots, ka Latvijas labākais vīriešu tenisists Ernests Gulbis pagājušajā nedēļā cieta zaudējumu šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Tāpat sieviešu turnīru noslēgusi Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko, kura zaudēja trešajā kārtā, bet Anastasija Sevastova ir sasniegusi turnīra ceturto kārtu jeb astotdaļfinālu.

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs, tam risinoties līdz 9. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!