Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lai gan spēles sākums bijis labs, turpmāk viss gājis greizi un sestdienas, 1. septembra, cīņa pret Mariju Šarapovu vienkārši nebija veiksmīgākā diena tenisam, pēc zaudējuma "US Open" astotdaļfinālā medijiem teica Jeļena Ostapenko.

"Pirms mača viss bija kārtībā," sportisti citē portāls "wtatennis.com". "Tad es izgāju laukumā. Pirmo geimu nospēlēju labi, bet tad viss vienkārši aizgāja greizi. Es centos, taču pieļāvu daudz nepiespiesto kļūdu. Šī vienkārši nebija mana diena," rezumēja sportiste.

Ostapenko spekulēja, ka pretiniecei par labu nācis fakts, ka spēle notika vakarā. "Es iepriekš spēlēju pa dienu. Ņujorkā apstākļi dienas un vakara spēlēs ir atšķirīgi. Dienā gaiss ir siltāks un bumbiņa lido krietni ātrāk. Šī bija mana pirmā spēle vakarā," izteicās Ostapenko.

Savukārt Šarapova pēc uzvaras teica, ka vēlējusies pēc otrās kārtas uzlabot savu sniegumu. "Viņa [Ostpaneko] ir fenomenāla spēlētāja un "Grand Slam" čempione. Es devos laukumā, nedomājot, ka būs vienkārši. Es sastapos ar spēcīgu pretinieci, bet man izdevās uzvarēt," teica Krievijas tenisiste.

Vēstīts, ka Latvijas labākā tenisiste Ostapenko zaudēja ASV atklātā čempionāta trešās kārtas mačā, otro gadu pēc kārtas nesasniedzot "US Open" astotdaļfinālu.

Ar desmito numuru izsētā Ostapenko nepilnas pusotras stundas laikā ar 3-6, 2-6 piekāpās slavenajai krievietei Šarapovai, kura turnīrā izsēta ar 22. numuru.

Svētdien astotdaļfinālā cīņu turpinās Anastasija Sevastova, kur tiksies ar ukrainieti Jeļinu Svitoļinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!