Foto: SIPA/Scanpix/LETA

atvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova sestdien teju trīs stundas ilgā mačā guva uzvaru sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra – ASV atklātā čempionāta – dubultspēļu sacensību otrajā kārtā.

Sevastova duetā ar Krievijas sportisti Anastasiju Pavļučenkovu otrās kārtas cīņā ar 4-6, 7-6 (7:1), 7-6 (7:4) uzvarēja Viktoriju Kužmovu un Magdalēnu Ribārikovu no Slovākijas.

Šī spēle ilga divas stundas un 43 minūtes. Sevastova un Pavļučenkova pirmajā setā reizi zaudēja savu servi, ar ko pietika, lai pretinieces panāktu vadību. Savukārt otrajā setā Latvijas un Krievijas duets atspēlējās no 0-2, uzvarot nākamos četrus geimus. Šajā setā gan bija nepieciešams taibreiks, kurā uzvarēja Sevastova un Pavļučenkova.

Tikmēr izšķirošajā setā Sevastovas duets atspēlēja divas slovākiešu mačbumbas, beigās vēl vienu reizi uzvarot taibreikā.

Latvijas tenisiste līdz ar dubultspēļu turnīra astotdaļfināla sasniegšanu ir nopelnījusi 240 ranga punktus.

Sevastova, kura arī vienspēlēs ir sasniegusi astotdaļfinālu, pirmo reizi karjerā ir tikusi līdz šī turnīra dubultspēļu trešajai kārtai.

Jau ziņots, ka Sevastova/Pavļučenkova pirmajā kārtā ar 6-3, 7-5 uzvarēja ar piekto numuru izliktās Andreju Klepaču no Slovēnijas un Mariju Hosē Martinu-Sančesu no Spānijas.

Sevastova dubultspēļu rangā ieņem 101. vietu, turklāt šomēnes viņa sasniedza pusfinālu prestižajā Sinsinati turnīrā.

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs, tam risinoties līdz 9. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!