Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko sestdien, 1. septembrī, piedzīvoja zaudējumu ASV atklātā čempionāta trešās kārtas mačā, otro gadu pēc kārtas nesasniedzot "US Open" astotdaļfinālu.

Ar desmito numuru izsētā Ostapenko nepilnas pusotras stundas laikā ar 3-6, 2-6 piekāpās slavenajai krievietei Marijai Šarapovai, kura izsēta ar 22. numuru.

Ostapenko pērn pirmo reizi karjerā sasniedza "US Open" trešo kārtu, atkārtojot šo panākumu šogad.

Spēles sākums izvērtās smags, jo pirmo geimu tenisistes spēlēja gandrīz 13 minūtes. Atspēlējot piecus breikpunktus, Ostapenko uzvarēja pirmo geimu, bet tad, pieļaujot gūzmu kļūdu, divreiz nenosargāja savu serves geimu un zaudēja piecus geimus pēc kārtas (1-5).

Ostapenko tad uzvarēja savu serves geimu, nākamajā geimā ieguva pirmo breikbumbu spēlē un to izmantoja (3-5). Pēc lieliski aizvadītiem diviem geimiem Ostapenko "sausā" zaudēja serves geimu, līdz ar to atzīstot pretinieces pārākumu pirmajā setā ar 3-6.

Otrā seta sākumā Ostapenko lauza pretinieces serves geimu pēc Šarapovas dubultkļūdas, bet uzreiz pēc tam zaudēja savu serves geimu. Šarapovas kļūdas palīdzēja Ostapenko vēlreiz lauzt pretinieces serves geimu, taču uzreiz atkal zaudēja serves geimu (2-2). Krievijas tenisiste turpinājumā kā pirmā šajā setā paņēma savu serves geimu, tad uzvarēja vēl trīs geimus (divus Ostapenko serves geimus) un bez problēmām iekļuva nākamajā kārtā.

Pirmajā setā Ostapenko pieļāva 27 kļūdas, kamēr pretiniecei bija tikai astoņas. Visā spēlē Ostapenko pieļāva 40 kļūdas, bet Šarapova - 18.

Ostapenko tā bija otrā spēle pret Šarapovu. Abu tenisistu pirmais duelis šogad Romā "Premier" turnīrā noslēdzās arī ar Šarapovas uzvaru.

Tādējādi šogad "US Open" no Latvijas pārstāvjiem cīņu turpina tikai Anastasija Sevastova, kas svētdien astotdaļfināla spēlē tiksies ar ukrainieti Jeļinu Svitoļinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!