Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 11. sezonas atklāšanas spēlē Sanktpēterburgas SKA vienība viesos izcīnīja graujošu uzvaru pār iepriekšējās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Kazaņas "Ak Bars".

Atklāšanas kausa mačā SKA hokejisti svinēja panākumu ar rezultātu 6:1 (1:0, 2:1, 3:0).

Uzvarētājiem Viktors Tihonovs, Patriks Herslijs, Iļja Kablukovs un Ņikita Gusevs guva pa vieniem vārtiem un izdarīja pa vienai rezultatīvai piespēlei, bet pa reizei ar precīzu metienu izcēlās arī Nails Jakupovs un Nikolajs Prohorkins.

Tikmēr Kazaņas kluba rindās goda vārtus iemeta Alberts Jaruļins.

Spēle gan bija sīvāka nekā liecina rezultāts. SKA pirmie izvirzījās vadībā, kad ceturtajā minūtē izcēlās Herslijs, taču 28. minūtē Kazaņas klubs panāca izlīdzinājumu 1:1. Otrā perioda turpinājumā krietni labāki bija SKA hokejisti, pēc Guseva un Tihonova metieniem, panākot 3:1, bet trešajā spēles daļā viesi noformēja graujošu uzvaru.

Iepriekšējā sezonā Kazaņas "Ak Bars" trešo reizi komandas vēsturē izcīnīja Gagarina kausu, finālsērijā ar 4-1 uzvarot Maskavas CSKA komandu.

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" jauno KHL sezonu sāks svētdien, viesos tiekoties ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandu.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas – 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlēs Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem nāksies mēroties pa divām reizēm.

Jau ziņots, ka vien divas dienas pirms jaunās sezonas sākuma KHL vadība nolēma mainīt punktu skaitīšanas sistēmu. Tagad komandām par uzvaru pamatlaikā regulārā čempionāta spēlē tiks piešķirti divi punkti līdzšinējo trīs vietā - tāda sistēma pastāv jau Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Savukārt par uzvaru pagarinājumā vai "bullīšos" arī pienāksies divi punkti, kamēr par zaudējumu papildlaikā vai pēcspēles metienos tiks piešķirts viens, bet par neveiksmi pamatlaikā - nulle punktu.

Iepriekš par uzvaru pamatlaikā bija trīs punkti, bet pagarinājumā vai "bullīšos" – divi, kamēr zaudētājai pienācās viens.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014. gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!