Foto: F64

Somiem uzvaru pār Latvijas izlasi ļāva gūt plašā rotācija un agresivitātes saglabāšana līdz pat spēles beigām, intervijā Latvijas Basketbola savienībai teica valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars.

"Kā jau gaidījām, šādā sastāvā spēlējot mums bija problēmas organizēt spēli pret Somijas izlases ļoti aktīvo aizsardzību. Brīžiem izdevās, brīžiem ne. Turklāt Lomaža iziešana no ierindas vēl vairāk samazināja rotācijas iespējas ārējā līnijā. Principā nebija izslēgta viņa atgriešanās laukumā jau ceturtajā ceturtdaļā, taču negribējām riskēt, tāpēc saspēles vadītāja pozīcijā vajadzēja darboties arī spēlētājiem, kurus nebijām plānojuši. Neregulāri izdevās izspēlēt bumbu līdz brīviem metieniem, turklāt precizitāte no tālienes bija tikai viduvēja. Somiem rotācija bija plašāka, viņi agresivitāti saglabāja līdz spēles beigām," spēles gaitu ieskicēja Vecvagars.

"Otrs neveiksmes iemesls – pie sava groza zaudējām 21 bumbu. Viens no iemesliem tam ir spēļu prakses trūkums, kas ietekmē pozīciju izvēli un prasmi paredzēt, kā attīstīsies situācija. Bija epizodes, kurās bumba atlēca mums ļoti neveiksmīgi, bet bija arī epizodes, kurās nebijām pietiekami agresīvi. Cīņā par atlēkušajām bumbām jāiesaistās visiem pieciem – šim aspektam pievērsīsim uzmanību gan skatoties video, gan strādājot treniņos," turpmāko darbu ar izlasi aprakstīja treneris.

Vēstīts, ka Vecvagara vadītā Latvijas izlase, spēlējot Espo pilsētā, ar 73:80 (18:17, 19:22, 20:16, 16:25) piektdien, 31. augustā, atzina somu pārākumu.

Rezultatīvākais Latvijas izlases sastāvā ar 17 punktiem bija Mārtiņš Meiers, kurš sakrāja arī 12 atlēkušās bumbas, nopelnot "double-double". Tikmēr izlases debitants Artjoms Butjankovs pievienoja 11 punktus, bet katrs pa astoņiem punktiem guva Artūrs Ausējs, Ojārs Siliņš, Andrejs Gražulis un komandas kapteinis Jānis Blūms.

Šīs izlases vēl vienu savstarpēju cīņu aizvadīs nākamajā piektdienā "Arēnā Rīga", bet divas dienas vēlāk Latvijas komandai Viļņā gaidāma principiāla pārbaudes spēle ar Lietuvas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!