Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunajai punktu skaitīšanas sistēmai ir savi plusi un mīnusi, uzskata Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, kurš arī balsoja par izmaiņām turnīra reglamentā.

KHL direktoru padome ceturtdien, vien divas dienas pirms jaunās sezonas sākuma nobalsoja par izmaiņām punktu sistēmā. Tagad komandām par uzvaru pamatlaikā regulārā čempionāta spēlē tiks piešķirti divi punkti līdzšinējo trīs vietā. Divi punkti pienāksies arī par uzvaru pagarinājumā vai "bullīšos", kamēr par zaudējumu papildlaikā vai pēcspēles metienos tiks piešķirts viens punkts, bet par neveiksmi pamatlaikā - nulle punktu, kas bija arī līdz šim.

Šāda sistēma pastāv arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Es balsoju par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā," intervijā Krievijas medijam norādījis Savickis, kurš arī ir KHL direktoru padomes loceklis.

"KHL izskata dažādus jaunus attīstības variantus, kas mums patīk, jo līga ir dzīvs organisms, kas meklē, kā uzlabot spēles kvalitāti un piesaistīt vēl vairāk skatītāju. Mēs domājam kā padarīt spēles vēl interesantākas, lai tajās būtu vairāk spriedzes," norādījis Rīgas kluba vadītājs.

"Protams, kā jau katrā jaunievedumā, arī šeit ir savi plusi un mīnusi, tāpēc mums nekas netraucēs pārbalsot, ja šī sistēma mums nepatiks," skaidroja Savickis.

Balsojumā piedalījās 15 no 19 KHL direktoru padomes pārstāvjiem un visi balsotāji piekrita izmaiņām.

KHL 11.sezona sāksies sestdien, bet Rīgas "Dinamo" pirmo spēli aizvadīs svētdien viesos pret Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!