Foto: AFP/Scanpix/LETA
Taizemes bokseris Vanhengs Menajotins pārspējis slavenā amerikāņu boksera Floida Meivezara uzvaru rekordu, gūstot savu 51. uzvaru 51 cīņā.

Pasaules Boksa padomes (WBC) čempions pirmajā visliegākajā svara kategorijā (līdz 47,6 kh) Menajotins, kurš boksa pasaulē pazīstams arī ar vārdu Čajapons Munsri, ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pieveica Pedro Taduranu, turpinot savu karjeru bez zaudējumiem.

Tādējādi viņš uzvaru ziņā pārspēja Meivezeru, kurš savā karjerā guva 50 uzvaras un nepiedzīvoja nevienu zaudējumu. Taču Meivezers ir ieguvis WBC, Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempionu jostas. Tāpat Meivezers cīnījies piecās dažādās svara kategorijās.

Savukārt Menajotins kopš 2014. gada aizstāv savu WBC čempionu jostu pirmajā visvieglākajā svarā. 18 reizes viņš pretiniekus ir nokautējis.

Tāpat Menajotins visas savas cīņas ir aizvadījis savā dzimtenē Taizemē, un viņa pretinieki nav bijuši pasaules klases. Savukārt Meivezers ir boksējies pret tādām zvaigznēm kā Oskadrs de la Hoja un Meniju Pakjao.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!