Foto: Delfi Foto

Latvijas futbola izlases aizsarga Vitālija Maksimenko pārstāvētā Slovēnijas čempione Ļubļanas "Olimpija" ceturtdien nekvalificējās UEFA Eiropas līgas grupu turnīram.

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtas atbildes mačā "Olimpija" izbraukumā nospēlēja 1:1 (1:1) ar Slovākijas labāko komandu Trnavas "Spartak", taču divu spēļu summā piedzīvoja neveiksmi ar 1:3.

Tāpat kā pirms nedēļas, arī šajā mačā Maksimenko laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Spēles rezultātu jau 12.minūtē atklāja mājinieku futbolists Boriss Godāls, bet "Olimpija" 42.minūtē pēc Nika Kapuna precīzā sitiena panāca izlīdzinājumu, taču pēc tam rezultāts vairs nemainījās.

Trnavas klubs līdz šim vēl nekad nebija iekļuvis UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Tāpat to nekad nav paveikusi "Olimpija".

Maksimenko "Olimpija" klubam pievienojās jūlijā, noslēdzot līgumu uz trim sezonām. Viņš ir izsaukts arī uz Latvijas izlasi, kas septembrī aizvadīs pirmos mačus UEFA Nāciju līgā.

UEFA Eiropas līgas pamatturnīra izloze notiks piektdien. Grupu turnīrā vieta nodrošināta Dāvja Ikaunieka pārstāvētajai Čehijas komandai "Jablonec" un Andra Vaņina pārstāvētajai Šveices vienībai "Zurich".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!