Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Pērnā gada ASV atklātā tenisa čempionāta uzvarētāja Sloeina Stīvensa trešdien sasniedza šī gada turnīra trešo kārtu.

Amerikāniete Stīvensa, kura WTA rangā ieņem trešo pozīciju, otrajā kārtā ar rezultātu 4-6, 7-5, 6-2 pārspēja ukrainieti Anhelinu Kaļiņinu, kura reitingā ir 134.vietā un pirms tam pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju.

Stīvensai otrajā kārtā gaidāma tikšanās ar kādreizējo planētas pirmo raketi Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas. WTA ranga 79.vietas īpašniece Azarenka otrajā kārtā ar rezultātu 61, 6-2 sagrāva Austrālijas pārstāvi Darju Gavirolvu, kura reitingā atrodama 32.pozīcijā.

Azarenka 2012. un 2013.gadā triumfēja Austrālijas atklātajā čempionāta, abos gados sasniedzot arī "US Open" finālus, kuros tika atzīts Serēnas Viljamsas pārākums. Tikmēr Stīvensa pērn triumfēja ASV atklātajā čempionātā, izcīnīdama savu pirmo "Grand Slam" titulu karjerā.

Tāpat trešo kārtu sasniegusi planētas septītā rakete Jeļina Svitoļina no Ukrainas, kura otrajā kārtā ar rezultātu 6-2, 6-3 pārspēja Vācijas tenisisti Tatjanu Mariju, kura reitingā ir 70.pozīcijā.

ASV atklātā čempionāta trešajā kārtā būs māsu Viljamsu duelis. Vecākā māsa Venusa, kura rangā ir 16. pozīcijā, ar rezultātu 6-4, 7-5 guva virsroku pār itālieti Kamilu Džordži, kura ir planētas 40. rakete.

Savukārt Sesēna Viljamsa, kura rangā ir 26. un turnīrā izlikta ar 17. numuru, otrajā kārtā pārspēja vācieti Karīnu Vitheftu un nopelnīja 30. tikšanos ar vecāko māsu. No līdzšinējām 29 savstarpējām spēlēm 17 uzvarējusi Serēna.

Trešajā kārtā iesoļojusi arī planētas astotā rakete Karolīna Plīškova no Čehijas, kura ar rezultātu 6-2, 6-3 apspēlēja ranga 83. numuru Anu Bogdanu no Rumānijas.

Kā ziņojām, Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova trešdien otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 6-1 pārspēja talantīgo mājinieci Klēru Liu.

Trešajā kārtā Sevastova tiksies ar krievieti Jekaterinu Makarovu, kura ir planētas 45. rakete un "US Open" otrajā kārtā ar 7-6 (12:10), 6-3 uzvarēja sacensību devīto numuru Jūliju Gērgesu no Vācijas

Sensacionālu izstāšanos no šāgada "US Open" piedzīvojusi spāniete Garvinje Mugurusa, kas ir planētas 12. rakete. Viņa otrajā kārtā ar 6-3, 4-6, 4-6 piekāpās čehietei Karolīnai Muhovai, kura WTA rangā ieņem tikai 202. vietu un ASV atklātā čempionāta pamatturnīrā iekļuva caur kvalifikāciju.

Vīru turnīrā trešo kārtu sasniedzis 2016.gada čempions un trīskārtējs "Grand Slam" turnīru uzvarētājs Stans Vavrinka no Šveices. Vavrinka, kurš piedzīvo karjera lejupslīdi un rangā atrodams 101. vietā, otrās kārtas mačā ar rezultātu 7-6 (7:5), 4-6, 6-3, 7-5 apspēlēja francūzi Igo Umbēru, kurš reitingā ir 139. pozīcijā.

Pirmajā kārtā Vavrinka uzveica planētas astoto raketi Grigoru Dimitrovu no Bulgārijas, bet trešajā kārtā viņu gaida ATP ranga 24.numurs Milošs Raoničs no Kanādas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!