Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) čempionātā pirmo reizi nebūs ierobežojumu spēlētāju apavu krāsu izvēlē, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

Pērn NBA noslēdza ilgtermiņa līgumu ar sporta preču ražotājiem "Nike" par spēlētāju formu nodrošināšanu, un komandām bija iespēja izvēlēties mājas un izbraukuma spēļu tērpu krāsas, taču attiecībā uz apaviem joprojām pastāvēja ierobežojumi.

Sākotnēji NBA komandām bija prasība izmantot tika melnbaltus apavus ar minimāliem kluba krāsu akcentiem, bet gadsimtu mijā līdzās melnbaltajām versijām tika atļauti sporta apavi pilnībā kluba krāsās. Vēlāk parādījās tā sauktie "tematiskie vakari", kad īpašos datumos kā Ziemassvētkos vai veterānu piemiņas dienā izmantoja īpaša dizaina kurpes.

Tagad līga pieļāvusi pilnīgi individuālu pieeju spēlētāju apaviem, vienīgais ierobežojums attiecas uz trešo pušu logotipiem — tie joprojām ir jāapstiprina NBA pirms parādīties laukumā. Joprojām drošības apsvērumu dēļ paliek aizliegti arī asi izvirzīti objekti un atstarojoši elementi uz apaviem, bet citādi basketbolistiem ir iespējas brīvi izpausties visdažādāko krāsu gammā, atsaucoties uz informācijas avotu līgā, informē ESPN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!