Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms ir ļoti priecīgs par jauniešu valstsvienību sasniegumiem aizvadītajā vasarā, kā arī slavēja profesionālos basketbolistus, kuri starpsezonā turpināja strādāt pie savām prasmēm.

Aizvadītajā vasarā Latvijas U-18 puišu valstsvienība izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas, bet U-18 meitenes izcīnīja ceturto vietu. Abas komandas kvalificējās Pasaules kausa izcīņai, kas notiks nākamgad. Pārējās valstsvienības nodrošināja sev vietu Eiropas čempionāta spēcīgākajā divīzijā.

"Latvijas izlases vārdā vēlo pateikties jauniešu izlasēm par labajām emocijām un fantastiskajiem sasniegumiem aizvadītajā vasarā. Mēs to izbaudījām. Bijām kopā ar viņiem visos priekos," preses konferencē pirms Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlēm teica Blūms. "Visu profesionālo basketbolistu līmenis sasniedzis augstāko punktu, jo visi vasarā ir ieguldījuši ļoti lielu darbu. Man šķiet, ka tā nekad nav bijis, kad neviens nav ņēmis baigo atpūtu."

"Visi turpina attīstīties. Ne par velti mums ir astoņi spēlētāji Eirolīgā un trīs Nacionālajā basketbola asociācija (NBA). Ja šāds profesionālisms saglabāsies, tad mums būs vēl vairāk Eirolīgas spēlētāji un dubultosies arī spēlētāji NBA," turpināja Blūms.

Latvijas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas otro posmu uzsāks 14. septembrī, savā laukumā spēkojoties ar Slovēniju, bet 17. septembrī būs izbraukuma spēle pret Spānijas valstsvienību. Šajā sabraukumā Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt Dāvis Bertāns, Anžejs Pasečņiks, Žanis Peiners, Rodions Kurucs, Mareks Mejeris un Kristaps Porziņģis. Tāpat arī Daira Bertāna un Rolanda Šmita pievienošanās komandai ir maz ticama.

"Jā, valstsvienības sastāvā mums trūkst spēlētāji, bet mēs tur neko nevaram padarīt. Mūsu mērķis ir cīnīties katrā spēlē, lai sasniegtu Pasaules kausa izcīņas finālturnīru," kaujinieciski noskaņots bija Blūms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!