Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Slavenais vācu pussargs Bastians Švainštaigers savā atvadu spēlē Minhenē pārstāvēja uzreiz divas komandas — Minhenes "Bayern" un Čikāgas "Fire" — un piedzīvoja emocionālas atvadas no sava dzimtā kluba.

34 gadus vecais futbolists Minhenē oficiāli atvadījās no "Bayern", kurā iesāka savu profesionālo karjeru un aizvadīja 17 sezonas, pirms 2015. gadā pārcēlās uz "Manchester United". Atvadu spēles pirmajā puslaikā viņš pārstāvēja savu pašreizējo komandu, MSL klubu Čikāgas "Fire", bet otrajā puslaikā jau bija tērpies "Bayern" formā.

Minhenes klubs uzvarēja ar 4:0, un vienus vārtus guva arī Švainštaigers.

Pēc mača notika emocionāla futbolista godināšana, komandas biedriem metot viņu gaisā, un pēcspēles intervijās Švainštaigers tikko varēja valdīt asaras. "Mana pagātne pieder "Bayern" un nevienam citam. Bez jums manis te nebūtu," vācu sportistu citē BBC.

Kā ziņojām, pirms šīs spēles Švainštaigeram tika pasniegts Bavārijas augstākais apbalvojums, Goda ordenis, un viņš kļuva par 18. kluba Slavas zālē uzņemto spēlētāju, pievienojoties tādām leģendām kā Francis Bekenbauers, Gerds Millers, Lotārs Matētuss un Zeps Maijers.

Minhenes "Bayern" sastāvā Švainštaigers aizvadījis 500 spēles, guvis 68 vārtus un atdevis 100 rezultatīvas piespēles. Ar šo klubu viņš astoņreiz uzvarējis Vācijas bundeslīgas čempionātā, septiņas reizes ieguvis Vācijas kausu un 2013. gadā triumfēja UEFA Čempionu līgā.

No Vācijas izlases Švainštaigers atvadījās pēc 2016. gada Eiropas čempionāta.

Čikāgas "Fire" pussargs pievienojās 2017. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!