Foto: Zigismunds Zālmanis

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ētikas komisija nevērtēs, vai Latvijas sieviešu pludmales regbija izlases dalībnieces un vairāki izlasi apkalpojošie sporta darbinieki, sacensību laikā Maskavā gozējoties partijas "KPV LV" kreklos, nav pārkāpuši LOK Ētikas kodeksu, pavēstīja LOK pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters.

Mālmeisters aģentūrai LETA skaidroja, ka pludmales regbijs nav olimpiskais sporta veids, līdz ar to LOK Ētikas komisija šo jautājumu neskatīs, tā kā tās kompetencē ir skatīt vienīgi olimpisko sporta veidu ierosinātās lietas.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) bija aicinājusi LOK Ētikas komisiju izvērtēt, vai Latvijas sieviešu pludmales regbija izlases dalībnieces un vairāki izlasi apkalpojošie sporta darbinieki, sacensību laikā Maskavā gozējoties partijas "KPV LV" kreklos, nav pārkāpuši LOK Ētikas kodeksu.

Ministrija lūdza biedrībai "Latvijas Regbija federācija" sniegt skaidrojumu par publiskajā telpā pieejamo informāciju, ko apliecina arī fotogrāfijas, par to, ka Latvijas sieviešu pludmales regbija izlases dalībnieces un vairāki izlasi apkalpojošie sporta darbinieki Eiropas čempionāta pludmales regbijā norises vietā Maskavā, piedaloties izlases treniņā, valkāja nevis Latvijas regbija izlases kreklus, bet gan kreklus, uz kuriem attēlota arī politiskās partijas "KPV LV" simbolika.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) patlaban skaidri neatklāj, vai, kontrolējot priekšvēlēšanu aģitācijas procesu, izvērtēs gadījumu, kad minētās izlases sportistes Maskavā parādījās partijas "KPV LV" kreklos.

Latvijas Regbija federācijas prezidents Aivars Pilenieks apgalvoja, ka šādas darbības viņu pārsteigušas un nav saskaņotas ar federāciju, bet izlases kapteine Zane Sirsniņa-Kukaine klāstīja, ka krekli neesot vilkti politisku iemeslu dēļ, bet gan tikai tāpēc, lai treniņā izlases dalībniecēm būtu nodrošināts vienāds apģērbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!