Foto: Publicitātes foto
Regbija klubs "Mītava" ir atgriezies no sacensībām Kaļiņingradā, kur piedalījās jau septītajā pēc kārtas regbija turnīrā "Baltiskij Shtorm", piedaloties U12,U13,U15 un U16 meiteņu turnīros. Turnīrs tika aizvadīts uz diviem laukumiem vienlaicīgi, viens atradās Kaļiņingradā, savukārt otrs Zeļenogradskā. Kopvērtējumā regbisti no Jelgavas ieguva divas sudraba medaļas, vienu zelta medaļu un vienu bronzas medaļu.

Jaunākie no regbistiem turnīru sāka ļoti pārliecinoši, pirmajā dienā pārspējot komandas no Zeļenogradas ar rezultātu 10:5, St. Pēterburgas 50:5, Kazaņas 25:5 un Kaļiņingradas 40:5. Otrajā dienā šo pārsvaru noturēt neizdevās un mūsu regbisti zaudēja divas spēles pēc kārtas kopvērtējumā paliekot trešajiem. Jāmin, ka kopumā piedalījās 15 komandas.

Zelta medaļas izcīnīja 2005 gadā dzimušie regbija kluba "Mītava" spēlētāji, pirmajā spēļu dienā uzvarot Kazahstānas izlasi 45:0, Kaļiņingradas apgabala komandu ar 50:5, bez zaudējot Tveras izlasei 15:10. Otrajā dienā spēlētāji bija noskaņojušies tikai uzvarām, sākotnēji ļoti grūtā spēlē par iekļūšanu finālā tika pieveikta Tatarstanas izlase, izdarot uzbrukumu pēdējā minūtē, jelgavnieki uzvarēja spēli 5:0. Savukārt finālā tika pieveikta Šauļu sporta skola "Kļevas", spēles laiks beidzās neizšķirti 10:10, papildlaikā mūsu regbisti spēja pārņemt iniciatīvu savās rokās un gūt uzvaru. Tā jelgavnieki ieguva pirmo vietu astoņu komandu konkurencē.

Meiteņu turnīrs nebija kupls ar komandu skaitu, tās bija tikai trīs. Mūsu U16 meiteņu komanda sākotnēji uzvarēja Kaļiņingradas apgabala komandu 48:0 un 57:5, savukārt zaudēja divas spēles Kaļiņingradas izlasei 12:10, tā paliekot ar sudraba medaļām.

Vissmagākās cīņas izvērtās U15 vecuma grupā, kur regbija klubs "Mītava" pulcēja Latvijas izlasi, proti, savāca spēlētājus no RK Mītava, RK Eži, RK Miesnieki un RK Ovāls, kā arī viens spēlētājs no Klaipēdas "Kovas". . Tika aizvadīti koptreniņi Juglas laukumā pirms došanās uz turnīru. Pirmajā spēļu dienā mūsu U15 komanda izcīnīja uzvara par Kaļiņingradas izlasi 14:7, bet nospēlēja neizšķirti ar sporta skolu "Kļevas" 5:5. Otrajā spēļu dienā tika sagrauta Kaļiņingradas otrā komanda 57:5 un ļoti grūtā – principiālā spēlē pret Slava-Marjano piedzīvots zaudējums 19:3. Trešajā dienā ļoti smagā spēlē, kur neizpalika arī kāds asums, latvieši spēja noturēt uzvaru par Maskavas "Baltie vilki" un uzvarēja 13:10.

RK Mītava galvenais treneris Roberts Bondarenko:
"Ar kluba vadību un treneru personālu esam apmierināti par aizvadītajām sacensībām Kaļiņingradā, uzskatām, ka profesionāli sagatavošanās cikli, plānoti treniņi un grupu dalījums ir nostrādājis, ko parāda arī rezultāts. Šoreiz vieglu spēļu nebija un emocijas sita vilni gan zaudētājiem, gan uzvarētājiem. Atklāti sakot, negaidīju, ka mazākie regbisti parādīs tādu sniegumu, bet viņi skatoties uz lielākajiem centās būt tādi kā viņi vai pat labāki. Izmantojot iespēju vēlos pateikties mūsu treneru personālam Ritai Immerei un Dmitrijam Bondarenko par treniņu procesu un komandu vadīšanu, Ingai Bondarenko par dokumentu un vīzu formēšanu, Latvijas regbija treneriem no Eži,Miesnieki,Ovāls klubiem un Klaipēdas "Kovas" klubam par to, ka uzticējāt man bērnus un mēs kopā spējām strādāt uz rezultātu, ko sasniedzām, RK Ovāls par iespēju bezmaksas trenēties Juglas sporta laukumā, kā arī Inesei Sigutenkovai un "SIA Dzirkstele" par konditorejas izstrādājumiem bērniem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!