Foto: LETA

Savulaik daudzsološais latviešu basketbolists Ernests Kalve arī nākamajā sezonā spēlēs Rumānijā, savukārt līdzšinējais BK "Ogre" līderis Gints Antrops pārcēlies uz Itālijas trešo līgu.

Pašlaik 31 gadu vecais basketbolists vienojies par līgumu ar Rumānijas augstākās līgas klubu Tirgumurešas CSM.

Spēlētājs aizvadītās sezonas ievadā bija bez kluba, bet pēc tam decembrī pievienojās Rumānijas klubam Galacas "Phoenix" , kur 13 mačos vidēji izcēlās ar 9,7 punktiem un 3,5 atlēkušajām bumbām.

Zīmīgi, ka iepriekš 2016./17.gada sezonā Kalve spēlēja Tirgumurešas "Mures" klubā, kas gan pēc aizvadītās sezonas tika izformēts.

Kalve sevi pierādīja kā vienu no spilgtākajiem savas paaudzes basketbola talantiem gan Eiropas U-18 čempionātā 2005.gadā, gan U-20 čempionātā gadu vēlāk. Tā rezultātā viņš pārgāja uz tā laika vienu no ULEB Eirolīgas labākajām komandām Trevīzo "Benetton" no Itālijas, ar kuru 2006.gadā kļuva par Itālijas čempionu. Tomēr laiks šī kluba sastāvā Kalvem neizrādījās veiksmīgs, turklāt viņu mocīja arī dažādi savainojumi, kā rezultātā vēlāk līgums tika pārtraukts.

Savas karjeras laikā Kalve spēlējis Vācijā, Lietuvā, Turcijā, Ungārijā, Zviedrijā un Latvijā, bet Latvijas valstsvienībā viņš nav ticis iekļauts kopš 2010.gada.

Savukārt pašlaik 36 gadus vecais Antrops pastiprinājis "Corato" vienību.

Basketbolistam šī ir atgriešanās Itālijas basketbolā, jo šajā valstī viņš dažāda līmeņa komandas pārstāvēja laika posmā no 2000. līdz 2014.gadam. Pēc tam latvietis atgriezās dzimtenē, spēlējot "Liepāja"/"Triobet", "VEF Rīga" un "Ogre" sastāvā.

Iepriekšējā sezonā Antrops "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) vidēji iemeta 7,7 punktus un izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas, kamēr Baltijas Basketbola līgā (BBL) viņam caurmērā 12,4 punkti un 3,2 atlēkušās bumbas.

Pagājušajā sezonā "Corato" vēl spēlēja Itālijas ceturtajā spēcīgākajā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!