Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pasaules otrā rakete sieviešu tenisā Karolīna Vozņacki otrdien sasniedza sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra - ASV atklātā čempionāta - otro kārtu.

Sacensību otrais numurs Vozņacki pirmās kārtas cīņā ar 6-3, 6-2 pieveica pieredzējušo austrālieti Samantu Stosuru, kura ASV atklātajā čempionātā uzvarēja 2011.gadā.

Šobrīd turnīra dalībniekiem gan nākas saskarties ar nopietnu karstumu, kas valda Ņujorkā, tāpēc tā dēļ spēļu laikā ir arī desmit minūšu pārtraukumi, lai tenisisti varētu atveldzēties.

"Nenoliedzami, ir ļoti grūti, jo valda pamatīgs karstums," pēc uzvaras pirmajā kārtā teica Vozņacki. "Starp geimiem centos atveldzēties, izmantojot ledu. Domāju par to, ka atrodos pludmalē un malkoju kokteili."

Līdz šim savas karjeras laikā Vozņacki izcīnījusi vienu "Grand Slam" titulu, triumfējot šogad Austrālijas atklātajā čempionātā, bet šāda līmeņa sacensībās ASV viņa sasniegusi finālu 2009. un 2014.gadā.

Otro kārtu ASV atklātajā čempionātā otrdien sasniedza arī ar piekto numuru izliktā čehiet Petra Kvitova, kura pirmajā kārtā ar 6-1, 6-4 pieveica šī turnīra 2009.gada pusfinālisti Janīnu Vikmairu no Beļģijas.

Divkārtējā Vimbldonas čempione Kvitova ASV atklātajā čempionātā divreiz sasniegusi ceturtdaļfinālu, to iespējot arī pērn.

Nākamajā ASV atklātā čempionāta kārtā otrdien iekļuva arī tā 2016.gada uzvarētāja Angelika Kerbere no Vācijas, kura ar 7-6 (7:5), 6-3 uzveica krievieti Margaritu Gasparjanu.

Pasaules ranga ceturtās vietas īpašniece Kerbere šosezon triumfēja Vimbldonas čempionātā.

Otro kārtu sasniedza arī ar desmito numuru izliktā Latvijas pārstāve Jeļena Ostapenko, kura otrdien ar 6-4, 4-6, 7-5 smagā cīņā uzvarēja Andrea Petkoviču no Vācijas. Petkoviča pasaules rangā pašlaik atrodama 89.vietā, kamēr Ostapenko ir desmitā.

Savukārt pasaules rangā 18.vietā esošā Latvijas otrā rakete Sevastova, kura šajā turnīrā izlikta ar 19.numuru, pirmdien ar 6-2, 2-6, 6-3 apspēlēja pasaules 41.raketi Donnu Vekiču no Horvātijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!