Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien ASV atklātā tenisa čempionāta jeb "US Open" pirmās kārtas duelī dramatiskā cīņā ar 6-4, 4-6, 7-5 pārspēja vācieti Andrea Petkoviču.

Mačs iesākās ļoti līdzīgā cīņā, un abas tenisistes divreiz apmainījās ar breikiem. Neizšķirts rezultāts bija līdz 4-4, bet tad Ostapenko nosargāja savu servi un noslēgumā lauza pretinieces, uzvarot pirmo setu. Otrajā setā Ostapenko izvirzījās vadībā ar 3-0, taču Petkoviča rezultātu pēc tam izlīdzināja. Šoreiz vāciete seta galotni aizvadīja veiksmīgāk, un pie rezultāta 4-4 viņa lauza latvietes servi un ar labu servēšanu izlīdzināja mača rezultātu.

Izšķirošajā setā spriedze laukumā bija daudz lielāka, un tenisistes aizvadīja lieliskas izspēles. Ostapenko ātri izvirzījās vadībā ar breika pārsvaru, bet viņai vajadzēja pielietot lielas pūles, lai to noturētu. Ostapenko ieguva divas mačbumbas, bet Petkoviča to atspēlēja un pagarināja cīņu, panākot 5-5. Dramatiskā mača izskaņā Ostapenko 14. geimā tomēr pārvarēja pieredzējušās vācietes pretestību un guva smagu uzvaru. Spēle ilga divas stundas un 17 minūtes.

Otrajā kārtā Ostapenko spēkosies ar Teilori Taunsendu no ASV, kura WTA rangā ierindojas 73. vietā un kura savā pirmās kārtas cīņā ar 3-6, 6-4, 6-3 uzvarēja savu tautieti Amandu Aņisimovu.

Arī otrai Latvijas tenisistei Anastasijai Sevastovai pirmās kārtas pārvarēšanai bija jāaizvada trīs setu cīņa.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!