Foto: F64
Latvijas volejbola izlases spēlētāji Edvarts Buivids un Aleksandrs Kudrjašovs pievienojušies Somijas spēcīgākās līgas klubam "Kokkolan Tiikerit", informēja Latvija Volejbola federācija.

Ja Kudrjašovs savu likteni nākamajai sezonai bija izlēmis jau kādu laiciņu iepriekš, vienojoties ar Kokolas klubu, Buivids līgumu parakstīja tikai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra laikā.

"Meklēju klubu, kurā vairāk varētu spēlēt kā pirmā "diagonāle"," stāstīja Buivids. "Mans aģents strādāja, atrada Somijas variantu, un parakstīju to Izraēlā. Tagad to izdarīt ir vienkārši – ieej attiecīgajā programmā datorā, un līgums noslēgts. Neviens pie manis uz Izraēlu nebrauca."

Piesardzība, kas saistīta ar iepriekšējo pieredzi ārvalstu klubos, likusi vienoties par viena gada līgumu. Finansiālie noteikumi nav bijuši noteicošie: "Šobrīd klubs mani ir ņēmis kā pirmo diagonālo spēlētāju, un mans galvenais uzdevums ir – pierādīt, ka varu sekmīgi darboties šajā postenī, jo neviens mani laukumā neturēs tikai tāpēc, ka esmu ņemts kā pirmais šīs pozīcijas spēlētājs. Arī finanses šobrīd nav galvenais. Ja labi spēlēšu, atalgojums agrāk vai vēlāk nekur nepaliks," stāstīja Buivids, kurš esot noilgojies pēc spēlēšanas.

Pagājušajā sezonā Buivids spēlēja Vācijas klubā Dīrenes "Powervolleys" komandā, taču viņa spēles laiks bija visai ierobežots.

Savukārt Kudrjašovs aizvadītajā sezonā spēlēja Portugāles komandā "Jovens Fonte Bastardo", bet tagad viņš ar Buividu ir pievienojies Somijas klubam.

"Vakar abi ar Saņu Kudrjašovu atlidojām, vienos naktī bijām viesnīcā, un šorīt jau aizvadījām treniņu," uz straujo notikumu gaitu pēdējā diennaktī norāda Buivids. "Mums ir jauna komanda un jauns galvenais treneris. Ar treneri iepriekš pazīstami nebijām, bet kontaktējušies jau bijām. Neesam pēdējie spēlētāji, kuri pievienojas komandai, jo vēl pāris puišu tiek gaidīti šajā un nākamajā nedēļā."

Pavisam nesen Kokolas kluba rindās jau sekmīgi spēlēja pašreizējais Latvijas izlases kapteinis Romāns Saušs, trijās sezonās kluba rindās izcīnot divus zelta un vienu sudraba medaļu komplektus valsts čempionātā, kā arī trīsreiz pēc kārtas vedot mājās Somijas kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!