Foto: F64

Latvijas izlases un "SynotTip" futbola virslīgas kluba "Liepāja/Mogo" pussargam Jānim Ikauniekam smagas pleca traumas dēļ šī sezona ir noslēgusies, aģentūrai LETA atklāja futbolists.

Traumu Ikaunieks guva piektdien virslīgas spēlē pret "Jelgavu", kurā liepājnieki uzvarēja ar 2:0.

Vienā no spēles epizodēm Ikaunieks, gaisā cīnoties par bumbu, neveiksmīgi piezemējās, traumējot plecu.

"Cīnoties par gaisa bumbu nokritu uz pleca. Ārsts konstatēja, ka ir sarautas saites, kā arī no vietas ir izsists atslēgas kauls. Pirmdien man Rīgā tiks veikta operācija," pastāstīja Ikaunieks.

Sākotnēji ārsts prognozēja, ka atlabšanas periods var ilgt pusgadu, tomēr pats futbolists cer, ka trenēties varēs atstākt nedaudz ātrāk.

"Cik esmu konsultējies, pēc šādām smagām pleca traumām atlabšanai var būt nepieciešami arī trīs līdz četri mēneši. Ceru, ka varēšu atgriezties pēc iespējas ātrāk, taču šī sezona man par visiem 100% ir beigusies," sacīja 23 gadus vecais kuldīdznieks.

Pagaidām futbolistam vēl nav zināms, kur notiks rehabilitācija, par to vienojoties ar "Liepāja/Mogo" kluba vadību.

Arī pērn Ikauniekam ilgāku laiku nācās iztikt bez futbola, jo viņam bija kājas trauma. "Arī pērn bija operācija, taču trauma, lai arī nepatīkama, nebija tik nopietna, jo pēc trim mēnešiem atgriezos. Šis ir vēl viens pārbaudījums, ar kuru jātiek galā. Sajūtas nav labākās, jo līdz traumai jutos ļoti labi, taču jāsaņemas un jācenšas, lai atgrieztos vēl labāks kā līdz šim," piebilda futbolists.

Traumas dēļ Ikaunieks līdz ar to nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei UEFA Nāciju kausa izcīņas izcīņā, kur būs jātiekas ar Andoras, Gruzijas un Kazahstānas izlasēm. Pirmo maču Miksu Pātelainena vadītā komanda aizvadīs jau 6. septembrī mājās pet Andoru, bet trīs dienas vēlāk viesos mērosies spēkiem ar Gruziju.

"Liepāja/Mogo" nākamo spēli aizvadīs jau otrdien, viesos tiekoties ar "Riga" komandu. Liepājnieki šobrīd virslīgā ar 31 punktu 17 spēlēs ir piektajā vietā, no trešās pozīcijas atpaliekot par sešiem punktiem, taču konkurentiem ir vairāk aizvadītu spēļu. Savukārt Ikaunieks ar deviņiem gūtiem vārtiem virslīgas labāko snaiperu sarakstā ieņem dalītu trešo vietu, kā arī ir labākais vārtu guvējs "Liepāja/Mogo" rindās.

Ikaunieks pērn "Liepāja/Mogo" sastāvā atradās uz īres tiesībām no Francijas kluba "Metz". Šovasar beidzās viņa īres līgums, tomēr jūlijā Ikaunieks lauza vienošanos ar "Metz", parakstot līgumu ar "Liepāja/Mogo" komandu līdz 2020. gadam.

"Metz" komandai Ikaunieks pievienojās 2015. gada sākumā, kad Liepājā bija aizvadījis sekmīgu sezonu virslīgā. Viņš devās laukumā vairākās spēlēs, bet nepalīdzēja vienībai nosargāt vietu Francijas augstākajā līgā. Savukārt pēc tam viņš neregulāri uzspēlēja arī otrajā līgā, līdz pirms diviem gadiem tika izīrēts Grieķijas komandai Larsias AEL vienībai, bet pērn atgriezās Liepājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!