Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra – ASV atklāto tenisa čempionāta – pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-2, 2-6, 6-3 skaistā mačā pārspēja horvātieti Donnu Vekiču.

Sevastova mača sākumā izvirzījās vadībā ar 3-1, bet nedaudz vēlāk viņa vēlreiz lauza pretinieces servi un pārliecinoši uzvarēja pirmo setu, tomēr Vekiča otro setu aizvadīja daudz drošāk. Viņa divas reizes lauza Latvijas tenisistes servi un panāca rezultātu 3-0, bet Sevastova uzreiz breiku atspēlēja. Tomēr šajā setā Sevastovai atspēlēties neizdevās, un Vekiča ar uzvaru otrajā setā izlīdzināja spēles rezultātu.

Pirms trešā seta bija 10 minūšu pārtraukums lielā karstuma dēļ, un tas Sevastovai nāca par labu. Viņa atkal darbojās enerģiski un aizvadīja vairākas skaistas izspēles, kas palīdzēja atgūt pārliecību. Seta ceturtajā geimā liepājniece lauza pretinieces servi, un šo pārsvaru nosargāja līdz mača beigām.

Sevastova "US Open" turnīrā izlikta ar 19. numuru, lai arī pasaules rangā ierindojas 18. pozīcijā, savukārt Vekiča WTA rangā ir 41. pozīcijā. Sevastova tagad ir uzvarējusi visas četras savstarpējās spēles ar Vekiču.

Nākamajā kārtā Sevastova spēkosies ar "wild card" īpašnieci mājinieci Klēru Liu (WTA 158. vieta), kas trīs setu cīņā ar 7-6 (7:4), 1-6, 6-4 pieveica slovēnieti Polonu Hercogu.

"US Open" Sevastovai divus gadus pēc kārtas izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu. Otrdien turnīru uzsāks arī Jeļena Ostapenko, kura spēkosies pret Andreu Petkoviču no Vācijas.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!