Latvijas 3x3 izlases bāzes komanda "Rīga Ghetto Basket", ko pārstāv Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis, aizvadītajā nedēļas nogalē Lozannā "Masters" seriāla turnīrā izcīnīja trešo vietu.

Latvijas basketbolisti savā apakšgrupā izcīnīja divas uzvaras divās spēlēs. Ar ceturto numuru izliktā Latvijas komanda ar rezultātu 12:10 pirmajā mačā pārspēja Lietuvas vienību "Kaunas", kas saņēma 12.numuru, bet pēc tam ar 21:14 uzveica ar astoto numuru izlikto Čehijas komandu Humpolecas "Bernard".

Sestdien ceturtdaļfinālā "Rīga Ghetto Basket" sagrāva Nīderlandes komandu "Amsterdam" - 21:9. Savukārt pusfinālā rīdzinieki ar rezultātu 10:21 zaudēja Serbijas komandai "Liman", kuri bija izlikti ar otro numuru. Pēc zaudējuma pusfinālā Latvijas komanda noslēguma tabulā tika klasificēti trešajā vietā.

Par turnīra uzvarētājiem kļuva Serbijas komanda "Novi Sad", kas finālā ar 21:20 pārspēja savus tautiešus "Liman".

Lozannas turnīrā spēlēja pasaules ranga pirmajās septiņās vietās esošās komandas, cīnoties par galveno balvu – 30 000 dolāru.

Šosezon "Riga Ghetto Basket" komanda uzvarējusi četros "Challenger" turnīros, bet "Masters" turnīrā Kanādā zaudēja abās grupas spēlēs un ierindojās 11. vietā.
Nākamās nedēļas beigās rīdzinieki startēs "Masters" turnīrā Debrecenā, no 14. līdz 16. septembrim Bukarestē piedalīsies Eiropas kausa izcīņas (čempionāta) finālturnīrā, bet septembra beigās – "Masters" turnīrā Čengdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!