Foto: F64
Igaunijas vīriešu klasiskā volejbola izlase svētdien piekto reizi vēsturē kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram.

Igaunijas komanda svētdien nākamā gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē izbraukumā ar 3-1 (29:31, 25:15, 25:20, 25:18) uzvarēja Izraēlu.

Šis panākums igauņiem ļāvis jau pirms noslēdzošās kvalifikācijas turnīra spēles iegūt pirmo vietu B grupā un ceļazīmi uz finālturnīru. Šī komanda Eiropas čempionātā startējusi četros no iepriekšējiem pieciem turnīriem, kur gan pirmajā desmitniekā vēl nav izdevies ielauzties.

Igaunija ar trīs spēlēs izcīnītiem maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem ir līdere, kamēr Izraēlai ir trīs punkti, bet Latvija ir bez punktiem abās cīņās.

Latvijas izlase noslēdzošās divas spēles atlases ciklā aizvadīs janvārī, kad spēkosies pret Igauniju un Izraēlu. Kvalifikācijas pirmajā spēlē Latvija ar 0-3 (23:25, 27:29, 13:25) viesos negaidīti pārliecinoši zaudēja Izraēlai, bet pirms nedēļas "Arēnā Rīga" ar 1-3 (22:25, 17:25, 25:22, 19:25) kapitulēja arī Igaunijas izlasei, līdz minimumam samazinot savas izredzes kvalificēties finālturnīram.

Kvalifikācijā izlases sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlasē pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!