Latvijas kanoe airētāju divnieks Aivis Tints/Gatis Pranks piektdien ierindojās 11.vietā Portugāles pilsētā Montemorā notiekošajā pasaules čempionātā smaiļošanā un kanoe airēšanā.

1000 metros kanoe airēšanā Tints/Pranks B fināla distanci airēja trīs minūtēs un 43,360 sekundēs, kas viņiem deva otro vietu savā airējumā, kā arī 11.vietu kopvērtējumā

Savukārt pusfinālā Latvijas sportisti bija sestie savā airējumā, kas neļāva kvalificēties A finālam, kurā iekļuva brauciena trīs ātrākās laivas, bet pārējie četri divnieki B finālā cīnījās par desmito vietu. No iekļūšanas finālā latviešus šķīra 1,661 sekunde.

Kanoe airētāju vieninieks Jūlija Gutova, kā arī smaiļotāja Laura Skukauska piektdien sasniedza B finālus.

Gutova savā braucienā B finālā 1000 metrus airēja trīs minūtēs un 36,458 sekundēs, kas bija astotais rezultāts airējumā un 17.vieta kopvērtējumā.

Bet Skukauska 1000 metru distances B finālā ar četrām minūtēm un 22,125 sekundēm palika septītā un 16.kopvērtējumā. B finālu viņa sasniedza, pateicoties pusfinālā uzrādītajam rezultātam.

Tikmēr smailīšu divniekam Edvardam Ceipem un Kristoferam Lambertam, kam ceturtdien 200 metru distancē neizdevās pārvarēt priekšsacīkstes, to izdevās paveikt 500 metros. Latvijas sportisti finišēja piektie savā priekšbraucienā ar vienu minūti un 38,325 sekunžu ātru braucienu, kas bija 16.rezultāts starp visiem dalībniekiem. Pusfinālā gan iekļuva visi priekšbrauciena dalībnieki.

Smaiļotāja Madara Aldiņa savā pusfināla airējumā 500 metru distancē palika astotā, uzrādot laiku viena minūte un 58,164 sekundes, un nesasniedza finālu.

Smaiļotājs Roberts Altmanis 500 metru distancē savā pusfinālā finišēja pēdējais, devītais, čempionātu noslēdzot priekšpēdējā pozīcijā 27 sportistu konkurencē. Tāpat pēdējais savā pusfinālā bija Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieks, kanoists Dagnis Iļjins, kurš šajā distancē palika pēdējais starp 18 airētājiem.

Pasaules čempionāts Portugālē risināsies līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!