Iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempiones futbolā Jūrmalas "Spartaka" bijušais galvenais treneris Aleksandrs Grišins intervijā "Sport-Express" sūdzas par apstākļiem komandā un kluba vadības iejaukšanos trenera darbā.

Krievu speciālists pie "Spartaka" stūres stājās aprīlī, bet pirms divām nedēļām negaidīti pameta savu amatu.

"Darba apstākļi nekādi. Ierodamies uz laukumu un mums pasaka, ka mēs šeit nevarēsim trenēties. "Spartakam" nekā sava nav, viss tiek īrēt. Pat uz ekipējumu taupa. Iedeva komplektu ar vienām biksēm, šortiem un jaku. Bet drēbes taču jāmazgā. Kad tās paliek slapjas, ko tad valkāt? Uzvilku izlases kreklu, uzreiz bija jautājums, kur ir mana forma," stāsta Grišins.

Tāpat bijušais jūrmalnieku galvenais treneris sūdzas par infrastruktūras problēmām komandā.

"Lielas problēmas bija ar laukumiem. Norunājam, ka trenēsimies vienā vietā, bet, treniņam tuvojoties, pienāk īsziņa, ka jātrenējas citur - desmit kilometru attālumā. Un tad jāsāk lauzīt galva, kā tur nokļūt, jo autobusi tur neiet, klubs auto man nepiešķīra, bet savējo uz Jūrmalu nepārdzinu. Kulies kā gribi," atklāj krievu treneris.

Viņu neesot apmierinājuši arī sadzīves apstākļi Kauguros.

"Īsts ciems - septiņas mājas un trīs lielas ielas. Apkārt ne teātra, ne kino, vispār nekā nebija. Vienu mēnesi var izturēt, bet otrajā jau sākt apnikt. Vienīgais glābiņš bija jūra," skaidro Grišins.

Krievu speciālista pēdējais piliens bija kluba vadības iejaukšanās trenera darbā.

"Neciešu, ka vadība iejaucas treniņu procesā. Tieši spēles laikā zvana administrators un jautā, kad Grišins sāks veikt maiņas, lai gan spēlējām labi un nebija pēc tām nepieciešamība," atklāj Grišins, paužot, ka norādes bijušas, iespējams, no Marko Trabuki, kurš tiek minēts kā kluba īpašnieks. "Labāk draudzīgi izšķirties, nevis pasliktināt situāciju. Sapratu, ka man laukumā būs jālaiž futbolisti, kurus negribu laist. Kluba galvenais uzdevums ir caur komandu pārdot futbolistus. Bet tas nav priekš manis."

Viņš min, ka virslīgas līderes RFS un "Riga" saviem labākajiem futbolistiem maksā apmēram 7000 eiro. "Mums maksāja apmēram pusotru," saka Grišins.

"Spartaka" treneru kolektīvā šosezon strādāja arī 2011. un 2012.gada Latvijas labākais futbolists Aleksandrs Cauņa, kurš gan neilgi pēc Grišina aiziešanas kopā ar Dmitriju Kalašņikovu pameta komandu.

"Piesaistīju komandai Sašu. Viņš mācījās, lai saņemtu C kategorijas treneru licenci. Uzaicināju viņu uz komandu, bet vispirms zvanu Trabuki, kurš piekrīt viņu algot par minimālo samaksu. 500 eiro. Citās komandās uz soliņa ir seši treneri, bet "Spartakā" biju es un Kalašņikovs, pat vārtsargu trenera nav. Nesmuki. Divatā grūti strādāt ar 29 futbolistiem," stāsta Grišins, kurš tagad strādā Krievijas pēc spēka otrās līgas vienībā Habarovskas SKA.

Kā vēstīts, Grišina vietā apstiprināts lietuviešu speciālists Toms Ražunausks.

"Spartaka" futbolisti šovasar aizkļuva līdz UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajai kārtai, kurā divu spēļu summā ar 0:1 piekāpās Lietuvas čempionei Marijampoles "Sūduva". Savukārt virslīgā jūrmalnieki ar 29 punktiem 17 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet pirmais trijnieks ir jau astoņu punktu attālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!