Foto: LETA
Jēkabpils komanda nākamajā sezonā startēs Latvijas un Igaunijas apvienotajā vīriešu basketbola čempionātā, ceturtdien paziņoja kluba prezidents Leonīds Salcevičs.

Tādējādi bez Jēkabpils komandas nākamajā sezonā apvienotajā čempionātā no Latvijas startēs "Ventspils", "VEF Rīga", "Jūrmala", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Liepāja" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola".

Sagaidāms, ka Jēkabpils vienība nākotnē vērsīs uzmanību uz jauno basketbolistu attīstību.

"Vakar saņēmām Jēkabpils pašvaldības atbalstu, jo koalīcijas deputāti saprata, ka tas projekts, kas tika realizēts iepriekšējos sešus gadus, ir nopietns, stabils un pareizs. Varbūt, šo basketbola klubu attīstot tālāk, mainīsies koncepcija un liksim akcentu vairāk uz jaunajiem. Tas būtu pareizi. Ticiet man, pēc pāris gadiem visi būs lepni, jo šo klubu saglabājām. Latvijas kodolu basketbolā veidos jaunieši, kuri būs spēlējuši zem šī kluba karoga," uzskata Salcevičs.

"Paldies visiem, kas domās šo projektu atbalstīja. Domāju, izveidosies tāds produkts, par ko mums nebūs kauns. Loģiski, ka pirmajā gadā neceram iegūt medaļas vai iekļūt izslēgšanas turnīrā, bet augsta līmeņa basketbols, ko pārstāvēs Latvijas un Igaunijas klubi, Jēkabpilī būs. Tas būs produkts, uz ko tiekties mūsu jaunajiem," uzsvēra kluba prezidents.

Bez gados jauniem basketbolistiem vienībā gan tikšot iekļauti arī pieredzējuši spēlētāji.

Iepriekš par Jēkabpils klubu bija liela neskaidrība un vēl jūnijā izskanēja informācija, ka tas tuvāko sezonu laikā negrasās startēt valsts augstākajā līgā. Tiesa, pēcāk Latvijas Basketbola savienība (LBS) saņēma komandas pieteikumu dalībai jaunizveidotajā čempionātā, taču lūdza papildus laiku organizatorisko jautājumu risināšanai.

Gandarījumu par Jēkabpils komandas dalību nākamās sezonas turnīrā pauda arī LBS prezidents Valdis Voins.

"Sešu gadu laikā "Jēkabpils" komanda divas reizes izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas, ieņemot stabilu vietu valsts basketbola kartē. Prieks, ka kluba vadībai sadarbībā ar pašvaldību un atbalstītājiem izdevies nodrošināt komandas līdzdalību Latvijas - Igaunijas līgā, nostiprinot basketbola pozīcijas visā reģionā un solot iespējas progresēt jaunajiem basketbolistiem," LBS mājaslapā citēts Voins.

Basketbola klubs "Jēkabpils" dibināts 2012.gadā un iemantojis vietējās publikas atzinību. 2014. un 2015.gadā "Jēkabpils" komanda izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas.

Igaunijas federācija gaidāmajam turnīram apstiprinājusi septiņus pieteikumus startam jaunizveidotajā līgā - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu", Raplas "Avis", Pērnavas "Sadam", Valkas/Valgas "Maks&Moorits", Tallinas TTU un Tallinas TLU/"Kalev".

Tādējādi nākamās sezonas turnīrā grasās startēt 15 komandas.

Pamatturnīrā no 29. septembra līdz 2019. gada 23. martam komandas aizvadīs divu apļu turnīru.

Pamatturnīra astoņas labākās komandas kvalificēsies apvienotās līgas izslēgšanas turnīram. No 27.marta līdz 2.aprīlim notiks kvalifikācijas spēles (1.-8. vieta, 2.-7., 3.-6., 4.-5.), divu spēļu summā noskaidrojot finālčetrinieka dalībniekus (pirmā spēle pie vienības, kas pamatturnīrā ieņēmusi zemāku vietu). Finālčetrinieks notiks 5. un 6.aprīlī.

Savukārt 10.aprīlī sāksies Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrs, kurā piedalīsies sešas labākās komandas pēc apvienotās līgas pamatturnīra rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!