Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" zvaigznei Kristapam Porziņģim patīk apgalvojums, ka viņš kādu dienu varētu kļūt par līgas vērtīgāko spēlētāju vai labāko aizsardzības spēlētāju, paudis komandas galvenais treneris Deivids Fizdeils.

Jau vēstīts, ka Porziņģis, kurš aizvadīja vien nedaudz vairāk kā pusi sezonas jeb 48 spēles, bija rezultatīvākais komandas spēlētājs ar vidēji 22,7 gūtajiem punktiem. Viņš bija arī otrs labākais cīņā par atlēkušajām bumbām, vidēji mačā sakrājot 6,6 bumbas zem groziem. Tāpat viņš ar 2,4 bloķētājiem metieniem bija labākais komandā šajā rādītājā.

"Domāju, ka Porziņģim patīk mani izteicieni par to, ka viņš kādu dienu varētu kļūt par līgas vērtīgāko spēlētāju vai labāko aizsardzības spēlētāju," intervijā žurnālistam Brūsam Bekam pauda Fizdeils. "Īsti cīnītāji tieksies pēc šādiem mērķiem, bet es darīšu visu, lai Porziņģis justos kā vērtīgākā spēlētāja balvas pretendents."

Tāpat Fizdeils kopā ar sievu Natašu šajā vasarā viesojās pie Porziņģa Liepājā.

"Iepriekš vēl nekad nebiju vasarā ticies ar spēlētājiem," atklāja Fizdeils. "Man un manai sievai bija iespēja izjust Latvijas kultūru, redzēt, kā viņa ģimene dzīvo Liepājā, kā Porziņģis ir uzaudzis, kādās vietās spēlējis basketbolu un daudz citas lietas. Porziņģu ģimenes izrādītā viesmīlība bija ļoti patīkama."

Fizdeils arī ir pārliecināts, ka Porziņģis ir sajūsmā par pašreizējo situāciju "Knicks" vienībā. "Latvijas vizītes laikā bijām plānojuši veikt video analīzi, taču daudz runājām par dažādām lietām un tam neatlika laika. Lielākā daļa sarunu bija komandas kultūru, kuru mēs vēlamies izveidot. Vēlamies, lai komandā spēlētāji cienītu un pieņemtu viens otru. Domāju, ka mums ar Kristapu ir izveidojies labs kontakts."

Pašlaik 22 gadus vecais Porziņģis turpina atkopties no ceļgala krustenisko saišu plīsuma, bet laukumā Ņujorkas "Knicks" basketbolists varētu atgriezties vien gada izskaņā.

"Knicks" aizvadītajā sezonā jau piekto reizi pēc kārtas nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!