Foto: AP/Scanpix
Spānijas spēcīgākās futbola līgas ("La Liga") klubu spēlētāji pauduši savu neapmierinātību par čempionāta rīkotāju vēlmi vairākas spēles aizvadīt Ziemeļamerikā un gatavi boikotēt šos mačus, izteicies Spānijas futbolistu savienības prezidents Davids Aganso.

Jau vēstīts, ka "La Liga" čempionāta rīkotāji noslēguši līgumu par spēļu aizvadīšanu ASV un Kanādā, lai popularizētu turnīru, tomēr paši futbolisti nav sajūsmināti par gaidāmajiem garajiem pārlidojumiem.

"Mēs esam noguruši, ka mūs neciena. Spēlētāji ir sašutuši un pārsteigti. Viņi ir pret to," teica Aganso. "Futbolisti negrib spēlēt okeāna otrā pusē. Šādas lietas ir jāsaskaņo ar veselo saprātu. Šāds lēmums ietekmēs spēlētājus, trenerus, fanus, un tas tika pieņemts vienpusēji."

"Spēlētāji cer, ka līdz boikotam šī situācija nenonāks, bet viņi ir gatavi arī boikotēt šīs spēles," atklāja Spānijas futbolistu savienības prezidents.

"La Liga" un sporta un izklaides kompānija "Relevent" noslēdza 15 gadu līgumu, kas paredz, ka čempionāta spēles notiks Ziemeļamerikā, taču pagaidām netiek precizēts, cik mači varētu notikt ārpus Spānijas. Spānijas klubi spēlēs gan ASV, gan Kanādas skatītāju priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!