Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs sezonas nogalē paredzētajos komercturnīros grasās spēlēt kopā ar Mārtiņu Pļaviņu, atklājis Samoilova un viņa pārinieka Jāņa Šmēdiņa menedžeris Edgars Buļs.

Kā vēstīts, Jānis Šmēdiņš treniņā savainotā pleca dēļ nevarēs spēlēt trīs mēnešus, līdz ar to viņam šī sezona ir beigusies. Viņš izlaidīs sezonas beigās paredzētos "King of the Court" un "p1440" komercturnīrus, kā arī pirmos nākamās Pasaules tūres sezonas posmus Ķīnā un ASV.

"King of the Court" četru miniturnīru formātā norisināsies septembrī, bet "p1440" četri posmi sadalīti pa gada pēdējiem četriem mēnešiem, pirmajam no tiem notiekot septembra beigās. Turklāt septembrī sākas arī 2020. gada vasaras olimpisko spēļu kvalifikācija.

""King of the Court" turnīrā Aleksandrs spēlēs kopā ar Mārtiņu Pļaviņu. "p1440" arī plāno spēlēt kopā ar Pļaviņu, bet vēl ir jāsagaida apstiprinājumu no organizatoriem, jo viņi uzaicināja pāri Samoilovs/Šmēdiņš," sarunā ar aģentūru LETA teica Buļs.

"Protams, ka nav patīkami izlaist jebkādus turnīrus. Sports ir nežēlīgs un traumas ir tā sastāvdaļa, bet būs vēl pietiekami daudz laika," atzīmēja Buļs. Pēc Šmēdiņa atlabšanas Latvijas vadošais pāris atkal apvienosies.

Šmēdiņš/Samoilovs šovasar uzvarēja divos Pasaules tūres četru zvaigžņu posmos, kā arī kļuva par Eiropas vicečempioniem.

Pagājušajā nedēļā notikušajās Pasaules kausa finālsacensībās Latvijas duets apakšgrupā piedzīvoja zaudējumus visās četrās spēlēs, izslēgšanas turnīram nekvalificējoties.

Pļaviņš šosezon sacentās pārī ar Edgaru Toču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!