Foto: LETA

Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidenta Baiba Broka, kura šogad kandidē arī Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidenta amatam, paudusi savu neapmierinātību, kā norit cīņa par prestižās organizācijas vadību.

Brokas pretinieks cīņā par IBU prezidenta amatu ir zviedrs Ūle Dālins, kurš līdz šim darbojās kā organizācijas valdes loceklis. Viņš aizvadītajā nedēļā portālam "insidethegames.com" stāstīja, ka dzirdējis runas, ka dopinga skandālos ierautā Krievija lobē Broku, tomēr izvērstāk to nekomentēja. Dālins esot bijis pārsteigts, ka Broka iesaistījusies cīņā IBU prezidenta amatu.

Broka savā publiskajā paziņojumā Dālina izteikumus asi nosodīja: "Ar nožēlu jāsecina, ka tik pieredzējis, cienījams un inteliģents kungs kā Dālins ir izvēlējies manuprāt, tik zemiskas un netīras metodes cīņā par IBU prezidenta amatu," teica Broka.

"Otrs kandidāts ir esošās IBU valdes loceklis, kurš aktīvi darbojies visus četrus gadus, bet, manuprāt, nav spējis tikt galā ar pamatpienākumu - radīt sistēmu, lai šāda veida pārkāpumi nebūtu iespējami. To es esmu atklāti teikusi un kritizējusi. Iespējams, tāpēc ir izrādīta tāda attieksme pret mani, nevis kritizējot manu programmu, bet pārejot uz personiskām lietām, interpretējot un izdomājot faktus. Tas, manuprāt, ir zemiski," uzsvēra Broka.

IBU prezidenta vēlēšanas notiks 7. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!