Foto: AP/Scanpix

Bijusī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Lamārs Odoms 2015. gadā, atrazdamies komā, pārcieta 12 insultus un sešas sirdstriekas, viņš pastāstīja komiķa Kevina Hārta interneta raidījumā.

2015. gada oktobrī Odoms tika atrasts bezsamaņā kādā bordelī Nevadas štatā un kritiskā stāvoklī ievietots slimnīcā Lasvegasā. Pārbaudot viņa asins analīzes, tika atrasts kokaīns un seksuālo potenci uzlabojoši homeopātiski preparāti. Kamēr Odoms atradās bordelī, viņu piemeklējusi sirdstrieka un ārsti konstatēja arī plaušu un nieru mazspēju. Pēc tam viņš ilgstoši atlaba un šobrīd ir pilnībā izārstējis savas atkarības no narkotiskajā vielām. Viņš nākamajā sezonā plāno atgriezties laukumā, spēlējot Ķīnas čempionātā.

"Es jūtos lieliski, jo esmu dzīvs. Visi ārsti man stāsta, ka esmu staigājošs brīnums. Kad es biju komā, man bija 12 insulti un sešas sirdstriekas," atklāti stāstīja Odoms.

Odomam iepriekš bija problēmas ar atkarību izraisošo vielu lietošanu. 2013.gadā viņš uz kādu laiku pazuda bez ziņas, bet vēlāk atkal deva ziņu par sevi. Viņa dzīve lejupslīdi sāka, kad Odoms tika aizmainīts no Losandželosas "Lakers" uz Dalasas "Mavericks". Pats spēlētājās ļoti nevēlējās pamest Losandželosu, un viņa sniegums laukumā palika arvien blāvāks. Pēcāk viņš spēlēja Losandželosas "Clippers", taču iepriekšējo līmeni nespēja atgūt.

2009. un 2010.gadā Odoms "Lakers" sastāvā kļuva par NBA čempionu, bet 2011.gadā viņu atzina par līgas labāko rezervistu.

Savas karjeras laikā Odoms spēlējis Maiami "Heat", Losandželosas "Lakers", Dalasas "Mavericks" un Losandželosas "Clippers" komandās. NBA viņš aizvadījis 961 spēli, vidēji izceļoties ar 13,3 punktiem un 8,4 atlēkušajām bumbām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!