Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis no sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra, ASV atklātā tenisa čempionāta, izstājies jau pirmajā kvalifikācijas kārtā.

Tajā Gulbja pretinieks otrdien bija mazpazīstamais amerikāņu tenisists Kristians Harisons, kurš ATP rangā ieņem tikai 236. vietu un sacensībās startē, izmantojot mājinieka priekšrocības.

Pirmajā setā Gulbis uzvarēja ar 6-3, bet otrā seta sākumā guva ceļgala traumu. Lai arī latviešu tenisists turpināja spēlēt, 24 gadus vecais amerikānis uzvarēja nākamajos divos setos — 6-2, 6-4 — un iekļuva otrajā kvalifikācijas kārtā.

Kā ziņojām, ceļgala savainojumu Gulbis šogad guva arī Vimbldonas turnīrā.

ASV atklātajā čempionātā pamatturnīrā Harisons spēlējis vienu reizi 2016. gadā, kad pārvarēja atlasi, bet pērn amerikānis zaudēja kvalifikācijas otrajā kārtā.

Gulbis "US Open" pamatsacensībās ir spēlējis desmit reizes. 2006. gadā viņš nepārvarēja kvalifikācijas otro kārtu, bet nākamajā gadā aizcīnījās līdz astotdaļfinālam, kas joprojām ir viņa labākais sasniegums Ņujorkā. Pārējās reizes Gulbis Ņujorkā nav spējis tikt tālāk par otro kārtu, kuru nepārvarēja arī pērn – zaudējums trīs setu cīņā DĀR tenisistam Kevinam Andersonam, kurš pēc tam tika līdz finālam un piekāpās tikai Rafaelam Nadalam.

ASV atklātā čempionāta pamatturnīrā šogad dāmu vienspēlēs piedalīsies abas labākās Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova, kuras būs starp izsētajām sportistēm. Viņas cīņas sāks nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!