Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Novosibirskas "Sibirj" aizsargam Samvelam Mnacjanam pēc sitiena pa muguru kādā no spēlēm mugurkaulā izveidojies ļaundabīgs audzējs ar metastāzēm, atklājis hokejista aģents.

"Sitiena rezultātā vienā no spēlēm viņam uz sestā mugurkaula skriemeļa izveidojās audzējs, kas vēlāk kļuva ļaundabīgs. Tas notika dažu mēnešu laikā. Ir metastāzes aknās un urīnizvades kanālos. Pagājušonedēļ Freiburgā, kur Sems šobrīd atrodas, sākās ķīmijterapijas un starošanas kursi," sociālajos tīklos atklājis hokejista aģents Šumi Babajevs. "Oktobrī gaidām situācijas risinājumu un operāciju. Samvela stāvoklis šobrīd ir stabils, un ārsti pat brīnās, cik viņam ir labs noskaņojums, viņš regulāri nodarbojas ar sportu un tic, ka reiz atgriezīsies lielajā sportā."

Ārstēšanās izmaksas tiek lēstas 130 tūkstošu eiro apmērā, un "Sibirj" vadība apstiprinājusi, ka finansiāli palīdzēs savam spēlētājam, uzsākot ziedojumu akciju.

28 gadus vecais Mnacjans pēc aizvadītās sezonas pārgāja no Vladivostokas "Admiral" uz "Sibirj". Tālo Austrumu klubā uzbrucējs nospēlēja trīs sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!