Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns ir apmierināts ar komandas sniegumu mačā pret Minskas "Dinamo" Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā un slavē nupat komandai pievienojušos uzbrucēju Mārtiņu Dzierkalu.

Kā ziņojām, Rīgas "Dinamo" otrdien ar uzvaru sāka tradicionālo pirmssezonas sagatavošanās turnīru KHL komandām "Latvijas Dzelzceļa" kausu, ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) pārspējot Minskas "Dinamo".

"Patīkami, ka kausa izcīņu svētku atmosfērā sākām ar uzvaru. Varēja redzēt, ka spēlētājiem pirms mača bija neliels uztraukums. Pieļāvām diezgan daudz kļūdu, taču kļūdījās arī Minskas hokejisti," pēcspēles preses konferencē teica Ankipāns.

Pretinieki esot spēlējuši agresīvi, taču laukuma saimnieki viņiem sagādāja daudz problēmu.

"Pirmais periods bija nedaudz haotisks, taču kopumā esmu apmierināts, ka diezgan labi kontrolējām spēli un izcīnījām pelnītu uzvaru," uzsvēra Ankipāns.

Kā vēstīts, tikai šorīt Rīgas "Dinamo" paziņoja, ka vienībai pievienojies talantīgais latviešu uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals un pieredzējušais krievu aizsargs Sergejs Gimajevs. Abi hokejisti jau vakarā aizvadīja savas pirmās spēles Rīgas kluba sastāvā.

"Kā cilvēks, kurš tikko ieradies komandā un uzņēmis formu, Dzierkals šajā mačā izskatījās teicami," atzina Rīgas "Dinamo" galvenais treneris, kurš neslēpa gandarījumu, ka komandai ir paveicies ar plašu spēlētāju izvēli vairākumā.

Latvijas vienības vārtus šajā mačā sargāja krievu vārtsargs Timurs Biļalovs, bet trešdien vārtu drošība tiks uzticēta Kristeram Gudļevskim.

Trešdien Rīgas "Dinamo" spēkosies ar Jaroslavļas "Lokomotiv", sestdien duelēsies ar Kazaņas "Ak Bars", bet turnīra noslēgumā svētdien būs mačs ar "Davos" hokejistiem no Šveices.

Ceturtdien un piektdien divas spēles tiks aizvadītas "Inbox" ledus hallē Piņķos, "Ak Bars" mērojot spēkus ar Minskas "Dinamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībām.

Visas komandas aizvadīs viena apļa turnīru, katra nospēlējot četrus mačus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!