Foto: F64

Rīgas "Dinamo" zviedru uzbrucējs Linuss Videls ir gandarīts, ka izdevās izcīnīt uzvaru Latvijas Dzelzceļa kausa pirmajā spēlē, jo tas bija pirmais mačs pirms Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas savu skatītāju priekšā.

Kā ziņojām, LDz kausa izcīņu Rīgas "Dinamo" iesāka ar uzvaru pār Minskas "Dinamo", pārspējot kaimiņvalsts komandu ar 2:1 (0:1, 1:0, 1:0). Pirmos vārtus rīdzinieku labā guva tieši Linuss Videls.

"Ir patīkami atkal spēlēt Rīgā," kluba mājas lapā citēts zviedru uzbrucējs. "Šeit ir ļoti laba atmosfēra, lai spēlētu hokeju. Esmu priecīgs, ka izdevās izcīnīt uzvaru. Jā, šis nav regulārais čempionāts, taču ir svarīgi tikt pie uzvaras pirmajā spēlē savu skatītāju priekšā."

Rīgas "Dinamo" šī bija otrā tikšanās ar Minskas "Dinamo" pārbaudes spēlēs pirms jaunās sezonas un otrā uzvara. Ņižņijnovgorodas "Gubernatora kausā" rīdzinieki bija pārāki ar 4:2.

"Viņu spēle atšķīrās no tās, ko minskieši demonstrēja Ņižņijnovgorodā," atzīst Videls. "Manuprāt, šodien viņi spēlēja daudz labāk. Ledus šodien bija ļoti dīvains. Ripa neklausīja ne mums, ne pretiniekam. Bet tas ir normāli pirmssezonas turnīrā."

Linuss Videls savus guva vārtus vairākumā, nepilnas sešas minūtes pirms otrā perioda beigām.

"Biju ar ripu un meklēju Kevinu Klārku pie [vārtu] tālā stabiņa. Sanāca nedaudz iepauzēt, un vārtsargam skatu nosedza aizsargi. Man vairs nebija daudz variantu, atlika mest pa vārtiem. Ripa izspraucās starp aizsargiem un ielidoja vārtos," šo epizodi atstāsta uzbrucējs.

Otrajā spēlē LDz kausa izcīņā Rīgas "Dinamo" trešdien, 22. augustā, tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!