Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubam Rīgas "Dinamo" pievienojies uzbrucējs no Latvijas Mārtiņš Dzierkals un pieredzējušies aizsardzības pozīcijas spēlētājs Sergejs Gimajevs no Krievijas, vēsta kluba preses dienests.

21 gadu vecais Dzierkals hokejista karjeru sāka "SK Sāga" vienībā, bet vēlāk 2014./2015. gada sezonā pārstāvēja Rīgas "Dinamo" jauniešu komandu HK "Rīga". Pēc sezonas HK "Rīga" rindās, uzbrucēju Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā trešajā kārtā ar 68. numuru izvēlējās Toronto "Maple Leafs". Ziemeļamerikā Dzierkals ar "Rouyn-Noranda Huskies" kļuva par Kvebekas junioru hokeja līgas (QMJHL) čempionu (2015./2016. gada sezonā). Aizvadītajā sezonā viņš četras spēles pavadīja Amerikas hokeja līgas komandā Toronto "Marlies", bet 51 spēli nospēlēja Austrumu krasta hokeja līgas (ECHL) komandā Orlando "Solar Bears". Viņa kontā ECHL 15 vārti un 21 rezultatīva piespēle.

Dzierkals bijis arī Latvijas U-18 un U-20 izlašu līderis, kā arī aizvadījis septiņas spēles arī pieaugušo valstsvienībā, tostarp arī Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Rīgā.

Gimajevs dzimis 1984. gada 16. februārī Krievijas galvaspilsētā Maskavā. 2003. gada NHL draftā viņu piektajā kārtā ar 166. numuru izvēlējās Otavas "Senators" vienība. NHL aizsargs spēles nav aizvadījis un visu karjeru aizvadījis Krievijā. KHL Gimajevs pārstāvējis Čerepovecas "Severstaļ", Astanas "Baris", Ufas "Salavat Julajev", Maskavas CSKA, Novosibirskas "Sibir" un Podoļskas "Vitjaz", kur spēlējis pēdējās divas sezonas. KHL viņš aizvadījis 463 spēles, kurās guvis 13 vārtus un izdarījis 39 rezultatīvas piespēles.

Gimajevs kļuvis par 13. Rīgas "Dinamo" leģionāru.

Rīgas "Dinamo" otrdien uzsāks savu pēdējo pārbaudes turnīru pirms jaunās sezonas – "Latvijas Dzelzceļa" kausu, pirmajā mačā tiekoties ar Minskas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!