Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra – ASV atklātā čempionāta – kvalifikāciju sāks ar cīņu pret vienu no mājiniekiem, mazpazīstamo Kristianu Harisonu.

Gulbja un Harisona spēle risināsies jau otrdienas vakarā ap pulksten 21 pēc Latvijas laika. Kvalifikācijā tenisisti cīnās līdz uzvarētiem diviem setiem, bet, lai iekļūtu pamatturnīrā, atlasē jāpārvar trīs kārtas.

Šī dueļa uzvarētājs nākamajā atlases kārtā spēlēs pret spāni Pedro Martinesu (182. vieta ATP rangā) vai itāli Džanluidži Kvinci (163. vieta ATP rangā).

Gulbis kvalifikācijā izlikts ar 18. numuru, bet pasaules rangā ieņem 131. vietu. Jūlijā Gulbis ļoti veiksmīgi aizvadīja Vimbldonas čempionātu, pārvarot kvalifikāciju un tiekot līdz astotdaļfinālam, kurā pēc gūtā savainojuma piedzīvoja neveiksmi. Tad viņš kādu brīdi nespēlēja, bet augusta sākumā Gulbis piedzīvoja zaudējumu Toronto "Masters" turnīra atlasē.

Gulbis desmit reizes ir spēlējis "US Open" pamatsacensībās. 2006. gadā viņš nepārvarēja kvalifikācijas otro kārtu, bet nākamajā gadā aizcīnījās līdz astotdaļfinālam, kas joprojām ir viņa labākais sasniegums Ņujorkā. Pārējās reizes viņš Ņujorkā nav spējis tikt tālāk par otro kārtu, kuru nepārvarēja arī pērn – zaudējums trīs setu cīņā DĀR tenisistam Kevinam ANdersonam, kurš pēc tam tika līdz finālam un piekāpās tikai Rafaelam Nadalam.

24 gadus vecais Harisons pasaules rangā ieņem tikai 236. vietu un sacensībās startē, izmantojot mājinieka priekšrocības. Profesionālajā karjerā viņš ATP augstākā līmeņa un "Grand Slam" turnīros kopā aizvadījis astoņas spēles, gūstot vien divas uzvaras. ASV atklātajā čempionātā pamatturnīrā viņš spēlējis vienu reizi 2016. gadā, kad pārvarēja atlasi, bet pērn amerikānis zaudēja kvalifikācijas otrajā kārtā. Šogad viņš sekmīgi aizvadīja Vimbldonas atlasi, iekļūstot pamatturnīrā, kur gan pirmajā kārtā zaudēja Kei Nišikori. Atgādinām, ka šogad Vimbldonā arī Gulbis zaudēja tieši Nišikori, latvietim gūstot savainojumu un pilnvērtīgi nespējot aizvadīt mača izskaņu.

ASV atklātā čempionāta pamatturnīrā šogad dāmu vienspēlēs piedalīsies abas labākās Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova, kuras būs starp izsētajām sportistēm. Viņas cīņas sāks nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!