Foto: Zigismunds Zālmanis
Ar "Livonia" vīru un "Selena" dāmu komandu uzvarām nedēļas nogalē Ķīpsalā noslēdzās Rīgas kausa izcīņa pludmales regbijā, kas kuplināja Latvijas galvaspilsētas svētku programmu.

Nedēļas nogalē Rīgas svētkus krāšņākus padarīja burvīgie laika apstākļi, bet Rīgas kausa izcīņas rīkotāji iepriekšējās dienās bija krietni pūlējušies Ķīpsalas pludmalē, lai "kaujas gatavībā" savestu trīs laukumus. Tādējādi sportisti un līdzjutēji Ķīpsalas pludmalē varēja izbaudīt pludmales regbija burvību.

Dalībai sacensībās bija pieteikušās 12 komandas – piecas vīru sacensībām, četras dāmu vienības un trīs veterānu komandas.

Vīru sacensībās priekšsacīkstēs pēc viena apļa turnīra pirmās divas vietas ieguva "Livonia" un Lietuvas viesi no Klaipēdas "Kovas" vienības, kuras tikās finālā. Priekšsacīkstēs šajā duelī "livonieši" uzvarēja ar 9:4, bet finālā Latvijas klubs bija pārāks ar 8:6. Tikmēr dramatiskāk risinājās cīņa par trešo vietu, kurā tikai papildlaikā "Jūrmala" ar 7:6 uzvarēja "Ežus", revanšējoties par zaudējumu ar tādu pašu rezultātu priekšsacīkstēs.

Sievietēm uzvaras laurus plūca rīkotāju "Selena" komanda, kas divas reizes apspēlēja savas sīvākās konkurentes no "LSPA/Livonia". Priekšsacīkstēs "Selena" pieveica "livonietes" ar 10:2, bet finālā – ar 12:2. Savukārt spēlē par bronzu "Jūrmala" gandrīz piecu minūšu ilgā pagarinājumā dramatiskā cīņā ar 7:6 uzvarēja "Imantu".

Veterānu sacensībās šoreiz nepārspēti palika "VecMiesnieki", aiz sevis atstājot "Ovāls/Rīgas regbija klubu" un Rīgas "UgunsLauvas". Veterānu finālā "VecMiesnieki" pieveica "Ovāls/Rīgas regbija klubu" ar 7:3.

"Labi noorganizēts turnīrs un laika apstākļi bija ļoti labi, kas palīdzēja pulcēt kuplāku skatītāju pulku. Sportiskajā ziņā šis bija ļoti labs līmenis, jo mēs varam salīdzināt ar nesen Maskavā notikušo Eiropas čempionāta – nevajag kautrēties un varam droši teikt, ka Latvijā "bīča" līmenis ir ļoti augsts. Vīriešu finālā mums spēlēja četri regbisti, kas nesen vēl Maskavā spēlēja Eiropas čempionātā – divi bija lietuviešu sastāvā (izcīnīja ceturto vietu) un divi "livoniešiem"," saka viens no turnīra galvenajiem rīkotājiem, regbija kluba "Selena" vadītājs Dins Sirsniņš, kurš Ķīpsalā "bīča" regbistus pulcēja jau trešo reizi. "Strādājām dienu un nakti, lai sakārtotu ļoti labus trīs laukumus. Izdevās bez problēmām nospēlēt pēc jaunajiem, Eiropā pieņemtajiem noteikumiem, kas atšķiras no iepriekš Latvijas sacensībās ierastajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!