Foto: AFP/Scanpix/LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) 2017./2018. gada sezonas labākā spēlētāja balvai nominēti horvāts Luka Modričs, portugālis Krištianu Ronaldu un Mohameds Salāhs no Ēģiptes, vēsta UEFA.

Modričs aizvadītajā sezonā ar Madrides "Real" komandu uzvarēja UEFA Čempionu līgā, Pasaules kausa izcīņā ar Horvātijas izlasi ieguva sudraba medaļas, kā arī tika atzīts par Pasaules kausa vērtīgāko spēlētāju.

Krištianu Ronaldu pērn bija Modriča komandas biedrs un "Real" sastāvā izcīnīja savu piekto UEFA Čempionu līgas titulu. Viņš arī bija Čempionu līgas labākais vārtu guvējs, un šo atzinību Ronaldu izpelnījās sesto reizi savā karjerā.

Savukārt Salāhs Čempionu līgā savu "Liverpool" komandu aizveda līdz finālam, būdams savas komandas labākais vārtu guvējs. Viņš arī laboja vairākus "Liverpool" rekordus.

Aiz pirmā trijnieka, kas nominēti UEFA gada labākā spēlētāja balvai, palika Antuāns Grūzmans (Madrides "Atletico" un Francijas izlase), Lionels Mesi ("Barcelona"), Kilians Mbapē (Parīzes "Saint-Germain" un Francijas izlase), Kevins de Bruine (Mančestras "City" un Beļģijas izlase), Rafaels Varāns (Madrides "Real" un Francijas izlase), Edens Azārs (Londonas "Chelsea" un Beļģijas izlase) un Sergio Ramoss (Madrides "Real" un Spānijas izlase).

UEFA gada labākais spēlētājs un pārējo balvu ieguvēji tiks nosaukti 30. augustā Monako, kur notiks arī UEFA Čempionu līgas apakšgrupu izloze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!