Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 21.augustā, Rīgā tiks atklāts 'Platu 25' klases pasaules čempionāts, kas būs viens no vērienīgākajiem pasākumiem sporta burāšanā Latvijā vidējās jahtu klases grupā pēdējo 30 gadu laikā, informē Latvijas Zēģelētāju savienība.

Gaidāms, ka čempionātā Rīgā piedalīsies 45 komandas no dažādām pasaules valstīm, kas kopumā ir 225 dalībnieki. Dalībnieku sarakstā ir pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Portugāles, Itālijas, Šveices, Vācijas, Austrālijas un Taizemes.

'Platu 25' klases pasaules čempionāts notiks līdz 25. augustam. Sacensības norisināsies jūrā pie Daugavas vārtiem, ko līdzjutēji varēs vērot no Mangaļsalas mola, bet daļa no aktivitātēm notiks Daugavas akvatorijā pie Vanšu tilta, kas būs labi pārredzami no abiem Daugavas krastiem. Tiks organizēta arī iespēja skatīties sacensības uz ūdens no peldlīdzekļiem.

Par čempionāta galveno norises vietu ir izvēlēts 2016. gadā atklātais un šobrīd viens no aktīvākajiem jaunajiem burāšanas centriem Rīgā - "Rīgas Sporta burāšanas centrs" Ķīpsalā, Matrožu ielā, kas ir arī Latvijas 'Platu 25' klases jahtu bāzes vieta. Par galveno čempionāta organizatoru ir deleģēta biedrība "Latvian Sailing Team", ko pārstāv Latvijas 'Platu 25' klases asociācijas valdes loceklis un 'Platu 25' jahtas 'Bailarina' kapteinis Andrejs Buls.

Pagaidām Ķīpsalā norisinās gatavošanās pirms lielā starta - jahtu mērīšana, dalībnieku reģistrācija un treniņbraucieni, taču jau otrdien notiks pasaules čempionāta atklāšanas ceremonija, kur pulcēsies gan dalībnieki, gan organizatori, gan visi interesenti.

Pasaules čempionāta organizēšanas Latvijā galvenais mērķis ir parādīt, ka mūsu valstī pastāv burāšanas sporta veids un tas strauji attīstās, kā arī to popularizēt, dodot iespēju Latvijas iedzīvotajiem uzzināt vairāk par jahtām un dažādām laivu klasēm. Vēlamais rezultāts ir piesaistīt bērnus un jauniešus olimpiskajai burāšanai, lai turpmāk attīstītu savas prasmes, piedalītos dažādās vietēja mēroga un starptautiskās sacensībās, kas vienlaikus nestu Latvijas vārdu pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!