Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Madrides "Real" komanda svētdien izcīnīja uzvaru Spānijas futbola čempionāta pirmās kārtas mačā, sekmīgi sākot ēru bez portugāļu superzvaigznes Krištianu Ronaldu.

Spānijas čempionāta sezonas pirmajā mačā "Real" futbolisti savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Getafe".

Mājinieki katrā no puslaikiem guva pa vieniem vārtiem - vispirms izcēlās Dani Karvahals, bet rezultātu dubultoja velsietis Gerets Beils.

Arī šajā mačā - līdzīgi kā UEFA Superkausā pret Madrides "Atletico" - "Real" vārtus sargāja Keilors Navass, kamēr karaliskā kluba šīs vasaras jaunieguvums Tibo Kurtuā palika rezervē.

"Real" komandai šis arī bija pirmais Spānijas čempionāta mačs jaunā galvenā trenera Hulena Lopetegi vadībā, kurš šajā postenī nomainīja Zinedinu Zidānu. Tāpat klubs šovasar atvadījās no Ronaldu, kurš karjeru turpina Itālijas grandā Turīnas "Juventus".

Vēl pagājušās nedēļas viducī "Real" komanda Tallinā notikušajā UEFA Superkausa mačā ar 2:4 piekāpās "Atletico", kas Spānijas čempionāta sezonu atklās pirmdien.

Svētdien ar panākumu jauno sezonu sāka ar "Sevilla", kas izbraukumā ar 4:1 (3:0) droši uzveica Madrides "Rayo Vallecano".

Uzvarētāju sastāvā ar trim vārtiem jeb "hat-trick" izcēlās Andrē Silva, kurš iepriekšējā sezonā "AC Milan" sastāvā Itālijas A sērijā iesita tikai divus vārtus.

Savukārt pie pirmās uzvaras tikusi arī Spānijas čempionāta debitante "Huesca", kas viesos ar 2:1 (2:0) uzveica "Eibar".

Abus vārtus viesiem iesita Alekss Galjars.

Sestdien, pateicoties diviem argentīniešu zvaigznes Lionela Mesi gūtajiem vārtiem, Spānijas futbola čempionātu ar uzvaru iesāka "Barcelona", kas ar 3:0 (0:0) savā laukumā apspēlēja "Alaves".

Pirmais puslaiks šajā mačā noslēdzās bez gūtajiem vārtiem, bet otrajā Mesi 64.minūtē veica viltīgu brīvsitienu, atklājot rezultātu. Tas reizē bija arī Barselonas vienības 6000.vārtu guvumus Spānijas augstākajā līgā.

Zīmīgi, ka tieši Mesi guva arī kluba 5000.vārtus 2009.gadā.

Spēles turpinājumā 83.minūtē uz maiņu nākušais Filipe Koutinju panāca 2:0, bet Mesi ar pēdējo sitienu spēlē otrā puslaika kompensācijas laikā panāca 3:0.

Vēl Sansevastjanas "Real Sociedad" ar 2:1 (1:1) apspēlēja "Villarreal". Pirmajā puslaikā rezultātu atklāja "Villarreal" spēlētājs Žerārs Moreno, bet Hosē Viljans puslaika izskaņā panāca neizšķirtu. Otrajā puslaikā Huanmi guva uzvaras vārtus, izraujot savai komandai trīs punktus.

Šī brīža Spānijas čempione ir "Barcelona", kas uzvarējusi trīs reizes pēdējo četru sezonu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!