Foto: F64

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 18.kārtas spēlē "Ventspils" viesos ar 2:1 (1:0) uzveica pašreizējo Latvijas čempioni Jūrmalas "Spartaks", svinot svarīgu uzvaru cīņā par vietu labāko trijniekā.

Uzvarētāju labā vārtus guva Tosins Aijeguns un Santušs Steniu, turklāt Aijeguns spēles laikā tika arī noraidīts no laukuma. Savukārt Jūrmalas komandā ar precīzu sitienu izcēlās Artēmijs Maļejevs.

Spēles pirmajā puslaikā 20 gadus vecais nigērietis Aijeguns izpildīja skaistu sitienu no vairāk kā 30 metriem, pārmetot bumbu pāri vārtsargam un 34.minūtē panākot 1:0. Pirmā puslaika turpinājumā rezultāts palika nemainīgs, bet otrajā puslaikā Aijeguns 50.minūtē tika noraidīts no laukuma.

Pēc astoņām minūtēm gan ventspilnieki spēja panākt divu vārtu pārsvaru, jo savā soda laukumā noteikumus pārkāpa jūrmalnieku vārtsargs Jevgeņijs Nerugals. 11 metru soda sitienu izpildīja Santušs Steniu, kurš bija nekļūdīgs.

Savukārt 82.minūtē "Spartaks" pēc Maļejeva sitiena vienus vārtus atguva, bet izglābties no zaudējuma pēc tam nespēja.

Valsts čempioni no Jūrmalas vien ceturtdien viesos UEFA Eiropas līgas trešās kvalifikācijas kārtas atbildes mačā spēlēja neizšķirti 0:0 ar Lietuvas čempioni Marijampoles "Sūduva", divu maču summā zaudējot ar 0:1, izstājoties no Eirokausiem. Savukārt "Ventspils" pirmdien virslīgas mačā ar 1:0 mājās uzveica "Liepāja"/"Mogo" komandu.

"Spartaks" iepriekšējo virslīgas maču aizvadīja 30.jūlijā, kad ar 4:3 uzvarēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu, turnīrā izcīnot otro panākumu pēc kārtas. Tikmēr "Ventspils" komanda virslīgā tagad ir izcīnījusi piecas uzvaras pēc kārtas.

Kurzemes klubs šonedēļ gan šķīrās no sava uzbrukuma līdera Adelekes Akinjemi, kurš tika pārdots Kristiansandas "IK Start" komandai no Norvēģijas. Akinjemi, kurš iepriekš bija pametis "Ventspils" komandu, bet pirmdien atgriezās uz spēlēja pret liepājniekiem, ar 13 gūtiem vārtiem ir virslīgas labākais snaiperis.

"Spartaks" un "Ventspils" šosezon savā starpā virslīgā bija tikušās divas reizes. Aprīlī viesos ar 2:1 uzvarēja kurzemnieki, bet jūnijā ar tādu pat rezultātu pretinieku laukumā revanšējās "Spartaks".

Jau ziņots, ka sestdien 18.kārtas pirmajās divās spēlēs "Riga" viesos ar 3:0 (1:0) uzvarēja "Jelgavu", bet "Metta"/LU pretinieku laukumā ar 1:0 (1:0) negaidīti pārspēja "Liepāja"/"Mogo" vienību. "Riga" virslīgā izcīnīja astoto uzvaru pēc kārtas, piedevām šajā panākumu sērijā nav ielaidusi nevienus vārtus, kamēr "Metta"/LU turtnīrā tika pie pirmā panākuma sezonā, negaidīti sarūgtinot neveiksmju joslā esošos liepājniekus, kuri nav uzvarējuši jau trīs mačos pēc kārtas.

Savukārt turnīra līdere RFS svētdien viesos izcīnīja grūtu uzvaru ar 4:2 (2:0) pret turnīra pastarīti "Valmiera Glass"/"Vidzemes augstskola" (ViA).

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 43 punktiem 17 spēlēs ir RFS, tai ar 37 punktiem seko "Riga" un "Ventspils", taču rīdzinieki ir aizvadījuši par spēli mazāk nekā "Ventspils", kas nospēlējusi 18 mačus. Aiz labāko trijnieka ar 29 punktiem 17 mačos atrodas "Spartaks", bet par punktu atpaliek "Liepāja"/"Mogo", kas nospēlējusi 16 cīņas.

Savukārt 14 punktus iekrājusi "Jelgava", septiņi punkti ir "Metta"/LU vienībai, abiem klubiem aizvadot pa 18 mačiem, bet divi punkti ir "Valmiera Glass"/ViA futbolistiem, kuri aizvadījuši 16 spēles.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!