Foto: Shutterstock
"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas līdere RFS šodien 18.kārtas spēlē viesos izcīnīja grūtu uzvaru ar 4:2 (2:0) pret turnīra pastarīti "Valmiera Glass"/"Vidzemes augstskola" (ViA).

Vārtus uzvarētāju sastāvā guva brazīlietis Eliveltu, Vjačeslavs Isajevs, Maksims Marusičs un Artis Jaudzems, bet valmieriešu sastāvā ar precīziem sitieniem izcēlās Gatis Kalniņš un Alvis Jaunzems.

Jau spēles ievadā 22.minūtē rezultātu atklāja Isajevs, bet 40.minūtē pēc Marka Bogdanova kļūdas vārtos ar savu pirmo vārtu guvumu RFS sastāvā izcēlās Eliveltu. Pirmais puslaiks beidzās ar rīdzinieku divu vārtu pārsvaru, bet otrā spēles nogriežņa ievadā 11 metru sitienu realizēja Marusičs.

Šķietami bezcerīgo situāciju gaišāku padarīja pieredzējušais Kalniņš, kurš 56.minūtē saņēma bumbu soda laukumā un raidīja to tīklā, bet 71.minūtē Jaunzems ar spēcīgu sitienu no distances panāca jau pavisam cerīgu rezultātu 2:3.

Valmieriešiem gan spēles turpinājumā, lai arī bija iespējas gūt vārtus, neizdevās sarūpēt sensāciju. Tāpat "Valmiera Glass"/ViA 86.minūtē palika mazākumā, kad otru dzelteno kartīti nopelnīja tikai 57.minūtē uz maiņu nākušais Kristers Lūsiņš.

Desmit spēlētāju sastāvā Valmieras klubs vairs nespēja panākt neizšķirtu, turklāt ielaida vēl vienus vārtus, kad bumbu vārtos no tuvas distances kompensācijas laika trešajā minūtē sita Artis Jaudzems. Līdz ar to RFS izcīnīja savu kārtējo uzvaru.

Čempionāta līdere RFS vēl pirmdien virslīgas mačā ar 1:0 uzvarēja "Jelgavu", bet pirms tam turnīrā piedzīvoja vienu no saviem diviem šīs sezonas zaudējumiem, ar 0:1 atzīstot "Riga" pārākumu.

Šīm spēlēm pa vidu RFS jau tikās ar "Valmiera Glass"/ViA komandu, 4.augustā valmieriešus uzvarot ar 3:0 Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā.

Tikmēr Valmieras komanda šosezon virslīgā joprojām ir bez uzvarām.

RFS un "Valmiera Glass"/ViA komandas šosezon savā starpā tikušās trīs reizes, bez jau minētā dueļa Latvijas kausā rīdziniekiem virslīgas mačos svinot arī panākumus ar 6:0 un 4:0.

Vēl svētdien spēli aizvadīs "Ventspils" un Jūrmalas "Spartaks" komandas.

Jau ziņots, ka sestdien 18.kārtas pirmajās divās spēlēs "Riga" viesos ar 3:0 (1:0) uzvarēja "Jelgavu", bet "Metta"/LU pretinieku laukumā ar 1:0 (1:0) negaidīti pārspēja "Liepāja"/"Mogo" vienību. "Riga" virslīgā izcīnīja astoto uzvaru pēc kārtas, piedevām šajā panākumu sērijā nav ielaidusi nevienus vārtus, kamēr "Metta"/LU turtnīrā tika pie pirmā panākuma sezonā, negaidīti sarūgtinot neveiksmju joslā esošos liepājniekus, kuri nav uzvarējuši jau trīs mačos pēc kārtas.

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 43 punktiem 17 spēlēs ir RFS, tai ar 37 punktiem seko "Riga", bet 34 punkti ir "Ventspilij", abām vienībām aizvadot pa 17 mačiem. Aiz labāko trijnieka ar 29 punktiem 16 mačos atrodas "Spartaks", bet par punktu atpaliek "Liepāja"/"Mogo".

Savukārt 14 punktus iekrājusi "Jelgava", septiņi punkti ir "Metta"/LU vienībai, abiem klubiem aizvadot pa 18 mačiem, bet divi punkti ir "Valmiera Glass"/ViA futbolistiem, kuri aizvadījuši 17 spēles.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!