Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas jaunās pludmales volejbolistes Vanesa Grosberga un Kristīne Briede sestdien Čehijā ar piekto vietu noslēdza dalību Eiropas U-18 čempionātā, kamēr Latvijas puišu duets Artūrs Rinkevičs un Rūdolfs Stankēvičs palika devītie.

Jau ziņots, ka vispirms sestdien, sacensībās ar 13.numuru izliktās latvietes, astotdaļfināla mačā ar 2-0 (21:10, 21:19) droši uzvarēja slovēnietes Katarinu Bulcu un Ninu Zdešaru, kurām turnīrā bija 16.numurs.

Savukārt pēc tam ceturtdaļfinālā Grosberga un Briede ar 0-2 (16:21, 6:21) kapitulēja Svenjai Millerei un Leai Sofijai Kinstai, kurām turnīrā ir piektais numurs.

Latvijas volejbolistes līdz ar to sacensības noslēdza dalītā piektajā pozīcijā.

Jau ziņots, ka Latvijas meitenes apakšgrupu kārtā izcīnīja trīs uzvaras tikpat mačos, kas viņām ļāva uzreiz tikt astotdaļfinālā.

Tikmēr puišu turnīrā Rinkevičs/Stankēvičs, kuriem turnīrā bija 22.numurs, vispirms sestdien izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 2-1 (19:21, 21:17, 15:9) uzvarēja Kipras pārstāvjus Sotiri Siapani un Odiseju Savidi, kuriem sacensībās bija 24.numurs.

Savukārt astotdaļfinālā viņi ar 0-2 (19:21, 16:21) zaudēja Dmitrijam Veretjukam un Denisam Šekunovam no Krievijas, kuri sacensībās izlikti ar augsto otro numuru.

Rinkevičs un Stankēvičs, kuri apakšgrupu cīņās tika pie vienas uzvaras trīs mačos, sacensības noslēdza dalītā devītajā vietā.

Katras apakšgrupas labākā komanda uzreiz sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, kamēr otro un trešo vietu ieguvējas sacentās pirmajā kārtā.

Eiropas U-18 čempionāts noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!