Foto: LETA
Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien, 17. augustā, Rīgas pilī sveica Eiropas U-22 čempionāta pludmales volejbolā Latvijas godalgoto vietu ieguvējus.

Vējonis uz tikšanos bija aicinājis Eiropas U-22 čempionus Mihailu Samoilovu un Kristapu Šmitu, sudraba medaļu ieguvējas Tīnu Graudiņu un Anastasiju Kravčenoku, kā arī sportistu trenerus un Latvijas Volejbola federācijas (LVF) pārstāvjus. Tikšanās laikā Valsts prezidents pateicās spēlētājiem un viņu treneriem par ieguldīto darbu un sasniegtajiem izcilajiem rezultātiem.

"Sasniegumu priekšnoteikumi ir skaidri mērķi, smags darbs, ticība sev un savai komandai, kā arī nepārtraukti treniņi. Ja ieguldītās pūles vainagojas ar panākumiem sacensībās, kas norisinās mājās, tad gan sportistu, gan līdzjutēju prieks, gandarījums un lepnums par sasniegto ir neizmērojams," atzina Valsts prezidents.

Valsts prezidents, gatavojoties nākamajai pludmales volejbola sezonai, sportistiem un viņu treneriem novēlēja arī turpmāk izvirzīt augstus mērķus un neatlaidīgi tos īstenot. "Lai panākumus kaldina mērķtiecība, sportisks gars un saliedēta komanda!" uzsvēra Raimonds Vējonis.

Eiropas U-22 čempionāts pludmales volejbolā no 26. līdz 29. jūlijam norisinājās Jūrmalā, kur par medaļām pludmales volejbolā sacentās talantīgākie jaunieši vecuma grupā līdz 22 gadiem. Latviju sacensībās pārstāvēja trīs puišu un trīs meiteņu. Vadošie Latvijas junioru "bīča" dueti Samoilovs/Šmits un Graudiņa/ Kravčenoka sasniedza finālu. Vīru finālā Samoilovs/ Šmits ar 2-0 (21:13, 21:19) uzvarēja spāņus Alehandro Uertu Pastoru/Havjeru Uertu Pastoru, bet dāmu finālā Kravčenoka/Graudiņa ar 0-2 (11:21, 19:21) piekāpās Krievijas duetam Nadeždai Makroguzovai/Svetlanai Holominai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!