Foto: AFP/Scanpix

Neilgi pirms Āzijas spēļu sākuma Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir atcēlusi Kuveitas diskvalifikāciju, kas ļaus šīs valsts sportistiem atkal startēt zem savas valsts karoga.

Kuveitas Olimpiskā komiteja (KOK) tika diskvalificēta 2015. gada nogalē par valdības iejaukšanos komitejas darbā un neatbilstību sporta likumam. Pēdējo pusotru gadu Kuveitas valdība esot strādājusi pie diskutablā sporta likuma un tagad tas atbilstot Olimpiskajai Hartai, atzīst SOK.

"Kuveitas sportistu interesēs un kā labas gribas žestu, atzīstot panākto progresu, SOK izpildkomiteja ir nolēmusi atcelt KOK diskvalifikāciju, lēmumam stājoties spēkā nekavējoties," teikts SOK paziņojumā.

Līdz ar to Kuveitas sportisti 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs startēja kā neatkarīgi atlēti. Kuveitietis Fehaids al Dīhani uzvarēja stenda šaušanas sacensībās, un viņam par godu tika atskaņota olimpiskā himna.

2017. gada beigās Kuveitas diskvalifikāciju atcēla FIFA, lai šīs valsts futbola izlase varētu piedalīties Līča Nāciju kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!