Foto: LETA

Latvijas vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētajai Somijas komandai Helsinku "Jokerit" pievienojies latvieša bijušais komandas biedrs Rīgas "Dinamo" sastāva Karls Stolerijs, vēsta somu kluba preses dienests.

Stolerijs aizvadītajā sezona Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā 53 spēlēs guva trīs vārtus un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles. Tāpat viņš pagājušajā sezonā piedalījās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kur ar Kanādu izcīnīja bronzas godalgu.

Stolerijs sešas sezonas aizvadījis Amerikas hokeja līgas (AHL) čempionātā, un viņš ir piedalījies 335 regulārā čempionāta spēlēs (28 vārti un 104 rezultatīvas piespēles, 289 soda minūtes, lietderības koeficients "+14") un 11 "play-off" spēlēs (vieni vārti un divas piespēles, 8 soda minūtes, lietderības koeficients "-7"). Tāpat viņš 23 spēles aizvadījis Nacionālajā hokeja līgā – 2014. gada pavasarī Stolerijs debitēja NHL, aizvadot divas spēles Kolorado "Avalanche" sastāvā. 2014./2015. gada sezonā viņš nospēlēja piecus mačus Sanhosē "Sharks" komandas sastāvā, bet pēc tam aizvadīja 11 spēles Nūdžerijas "Devils" rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!