Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Hamburgā notiekošā Pasaules kausa finālposmā piedzīvoja ceturto zaudējumu četrās spēlēs. Jau pirms šī mača latvieši bija zaudējuši izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Samoilovs/Šmēdiņš savā ceturtajā spēlē A apakšgrupā ar 1-2 (21:17, 12:21, 9:15) piekāpās Jūliusam Tolem un Klemensam Vikleram no Vācijas, kuri tiek uzskatīti par galvenajiem favorītiem, tiesa, viņi turnīrā piedalās ar īpašo ielūgumu.

Pēc šī zaudējuma Samoilovs/Šmēdiņš zaudēja cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs, jo viņi līdz šim četrās spēlēs piedzīvojuši tikai zaudējumus. Vispirms Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 1-2 (21:16, 14:21, 10:15) piekāpās itāliešiem Paolo Nikolai un Danielem Lupo, bet tad viņi spēkojās ar poļiem Pjotru Kantoru un Bartošu Losjaku, un zaudēja ar ar 0-2 (17:21, 18:21). Savukārt trešajā mačā Samoilovs/Šmēdiņš ar 1-2 (18:21, 21:19, 13:15) piekāpās Krievijas sportistiem Oļegam Stojanovskim/Igoram Veļičko.

Daudz veiksmīgāk turnīru iesākuši Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri trīs spēlēs izcīnījuši divas uzvaras, saglabājot labas izredzes iekļūt nākamajā kārtā.

Hamburgā notiekošā Pasaules kausa finālposma formāts atšķiras no citiem turnīriem. Šajā turnīrā piedalās pasaules ranga 10 labākās komandas, kuras sadalītas divās apakšgrupās. Grupu uzvarētāji uzreiz kvalificējas pusfināliem, bet otro un trešo vietu ieguvušās komandas kvalificējas ceturtdaļfinālam. Pārējās komandas izstājas no turnīra un izcīna dalītu septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!