Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova trešdien nonāca viena uzvarēta geima attālumā no prestižā Sinsinati WTA "Premier" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību ceturtdaļfināla, kad lietus dēļ mačs tika apturēts.

Otrās kārtas cīņā trešdien Sevastova kopā ar Anastasiju Pavļučenkovu no Krievijas atradās vadībā ar 6-2, 5-2 pret sacensību piekto numuru ASV pārstāvi Nikoli Meliharu un 42 gadus veco čehieti Kvetu Peshki, kad spēli pārtrauca lietus.

Rezultāts otrā seta astotajā geimā palika 15:15.

Sevastova un Pavļučenkova nepārliecinoši uzsāka maču, jo, zaudēdamas savu servi, viņas atradās iedzinējos ar 1-2, tomēr pirmā seta turpinājumā uzvarēja piecos geimos pēc kārtas. Savukārt otrajā setā viņas ir vadībā ar viena breika pārsvaru.

Ceturtdaļfinālā šī dueļa uzvarētājas tiksies ar čehietēm Andreu Hlavāčkovu un Barboru Strīcovu, kuras izliktas ar trešo numuru.

Trešdien mačs dubultspēļu otrajā kārtā bija jāaizvada arī Latvijas sieviešu tenisa pirmajai raketei Jeļenai Ostapenko un viņas pāriniecei, anglietei Johannai Kontai, taču to lietus dēļ pārcēla uz ceturtdienu.

Latvijas un Lielbritānijas duetam otrajā kārtā jātiekas ar čehieti Luciju Hradecku un Krievijas tenisisti Jekaterinu Makarovu, kuras turnīrā saņēmušas septīto numuru.

Dubultspēļu pusfinālā iespējams Ostapenko un Sevastovas savstarpējs duelis.

Jau ziņots, ka abas Latvijas tenisistes jau noslēgušas šī paša turnīra ietvaros notiekošās vienspēļu sacensības.

Pirmdien pasaules rangā 11.vietā esošā Ostapenko ar 6-1, 5-7, 0-6 piekāpās Francijas tenisistei Alizē Kornē (WTA 33.), kura pirms tam bija pārvarējusi šī turnīra kvalifikāciju, bet WTA ranga 18.vietas īpašniece Sevastova ar 2-6, 3-6 piedzīvoja neveiksmi pret itālieti Kamilu Džordži (WTA 40.), kura nepārvarēja kvalifikāciju, bet pamatsacensībās tika kā laimīgā zaudētāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!